Fotbal/Liga Campionilor: TAS a anulat hotărârea UEFA de închidere a unei părţi a stadionului lui Atletico Madrid

Fotbal/Liga Campionilor: TAS a anulat hotărârea UEFA de închidere a unei părţi a stadionului lui Atletico Madrid

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a anunţat miercuri că a suspendat hotărârea UEFA privind închiderea parţială a stadionului lui Atletico Madrid, Wanda Metropolitano, pentru manşa secundă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor împotriva lui Manchester City, scrie Reuters.

Atletico a făcut recurs la TAS, iar instanţa a suspendat ordinul "având în vedere repercusiunile grave asupra securităţii în cazul în care porţiunile ce urmau să fie închise ar fi fost anunţate târziu".

UEFA a ordonat luni închiderea unei părţi a stadionului Wanda Metropolitano din Madrid, la meciul de miercuri seara din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal dintre Atletico şi Manchester City, din cauza "comportamentului discriminatoriu" al unor suporteri spanioli la meciul tur.

Clubul madrilen, învins cu 1-0 în Anglia, în prima manşă, urma să desemneze înainte de întâlnire sectorul sau sectoarele închise, "care trebuie să cuprindă cel puţin 5.000 de locuri", preciza organul disciplinar al instanţei europene.

În plus, tribunele madrilene vor trebui să afişeze un banner care poartă inscripţia "#NoToRacism" (Nu rasismului) şi sigla UEFA, adaugă organizaţia.

Vineri, UEFA a deschis o anchetă disciplinară împotriva campioanei în exerciţiu a Spaniei pentru "comportamentul discriminatoriu" al suporterilor săi în prima manşă, disputată pe 5 aprilie, precum şi pentru "aruncarea de proiectile".

Cotidianul spaniol Marca a difuzat un videoclip în care suporterii lui Atletico Madrid fac un salut nazist în tribunele Etihad Stadium. Potrivit ziarului Manchester Evening Standard, poliţia engleză a arestat mai multe persoane şi a deschis proceduri pentru rasism şi violenţe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”