Fotbaliștii care au adus victoria Arabiei Saudite au fost antrenați de trei români. Povești colosale

Fotbaliștii care au adus victoria Arabiei Saudite au fost antrenați de trei români. Povești colosale

Cei doi fotbaliști arabi care au marcat împotriva Argentinei la Campionatul Mondial de fotbal au fost antrenați de trei români, Laurențiu Reghecampf, Ciprian Panait și Răzvan Lucescu.

Al-Shehri și Al-Dawsari. FOTO FIFA World Cup

Saleh Al-Shehri este fotbalistul în vârstă de 29 de ani, care egalat la 1 în minutul 48, cu un șut excelent la colțul lung, într-un moment în care toată lumea se gândea la diferența de scor cu care va învinge Argentina în primul meci de la Campionatul Mondial de fotbal.

Atacantul a fost antrenat de către românul Răzvan Lucescu la Al-Hilal în perioada 2019 - 2021, atunci când a reușit 11 goluri în 44 de meciuri. De asemenea, fotbalistul Arabiei Saudite a jucat și opt partide fiind antrenat de Ciprian Panait, la Al-Raed, în sezonul 2017-2019.

Al-Dawsari a adus victoria echipei sale împotriva Argentinei cu un gol superb, marcat în vinclu și i-a făcut pe suporterii saudiți să viseze frumos.

Fotbalistul a fost antrenat de Răzvan Lucescu la Al-Hilal în perioada 2019 - 2021 și z reușit 13 goluri, dar a lucrat și cu Laurențiu Reghecampf la Al-Hilal, în 2014-2015 și cu Ciprian Panait, la aceeași formație, scrie gsp.ro .

„Pe Saleh Al-Shehri l-am antrenat la Al-Raed. E un jucător foarte bun, dar nu prea juca pentru că erau presiuni mari să joace un străin care era pe același post. M-am apropiat mult de el în perioada aia, vorbeam foarte mult deși el e un tip destul de taciturn. Era din Jeddah și avea grupul lui de prieteni din oraș. Știu că petrecea foarte mult timp cu fundașul dreapta, mi-a zis că îi plăcea să petreacă timp împreună pentru că fundașul avea un leopard acasă. Saleh se ducea să vadă leopardul. Prietenul lui venea uneori la antrenament cu mâinile bandajate. Mai glumeam: «I-a fost foame leopardului? Vezi să nu te mănânce cu totul și să ratezi antrenamentul»”, a declarat Ciprian Panait, pentru sursa citată.

Despre Al-Dawsari, antrenorul român spune că este mai capricios și că îi plac mașinile de lux.

„Pe Salem Al-Dawsari l-am antrenat la Hilal. Era un tip mai capricios, dar un foarte bun fotbalist. Stângul, dreptul, de la mijlocul terenului în sus putea juca pe orice post. Totuși, nu știai niciodată la ce să te aștepți de la el la antrenament. Trăgea tare la fiecare ședință de pregătire, dar mereu era în alt mood, în altă stare de spirit. Și-a prelungit contractul când eram eu acolo, iar a doua zi a apărut la antrenament cu un Lamborghini galben”, a mai declarat Ciprian Panait, pentru gsp.ro .

Arabia Saudită a învins cu scorul de 2-1 formația Argentinei, după ce echipa lui Messi a condus la pauză, în primul meci al grupei C, la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”