FOTO Cetatea Vaticanului: 36 de noi membri ai Gărzii Elveţiene au depus jurământul pentru a-l proteja pe papă

FOTO Cetatea Vaticanului: 36 de noi membri ai Gărzii Elveţiene au depus jurământul pentru a-l proteja pe papă

Cu halebarda în mâini şi cu celebrele coifuri cu pene roşii pe cap, 36 de noi membri ai Gărzii Elveţiene au depus vineri jurământul la Vatican, angajându-se să-l protejeze pe papă, relatează AFP.


Foto: (c) Guglielmo Mangiapane/REUTERS



În Aula Paul VI-lea, noii recruţi au depus jurământul de "respect, fidelitate şi supunere" faţă de Suveranul Pontif până la sacrificarea vieţii lor dacă este necesar, pentru a-l proteja pe papă pentru o perioadă de 26 de luni, cum prevede regulamentul.


Foto: (c) Guglielmo Mangiapane/REUTERS



Vineri dimineaţă, papa Francisc i-a salutat pe noii recruţi şi a adus un omagiu "misiunii lor fascinante şi (...) plină de responsabilitate în cadrul Bisericii universale"


Foto: (c) Vatican Media/Handout via REUTERS



Pentru a face parte din cea mai veche gardă armată a lumii - înfiinţată în 1506 de papa Iulius al II-lea şi alcătuită în total din 135 de bărbaţi - componenţii trebuie să fie elveţieni, de religie catolico-romană, celibatari, să aibă vârsta cuprinsă între 19 şi 30 de ani şi înălţimea de cel puţin 1,74 metri.


Foto: (c) Guglielmo Mangiapane/REUTERS



Depunerea jurământului are loc în fiecare an în data de 6 mai, ziua comemorării rezistenţei pentru apărarea papei Clement al VII-lea, din timpul jefuirii Romei (aşa numitul "Sacco di Roma") de către mercenarii contestatarului duce de Bourbon, în 1527.


Foto: (c) Guglielmo Mangiapane/REUTERS



În prezent, Garda Elveţiană se ocupă de siguranţa papei şi a Statului Vatican, supraveghind apartamentele Palatului pontifical şi menţinând ordinea pe timpul ceremoniilor religioase.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...