FOTO „Cimitir” de tancuri rusești filmat din dronă în Rusia, lângă granița cu Ucraina

FOTO „Cimitir” de tancuri rusești filmat din dronă în Rusia, lângă granița cu Ucraina

Zeci de vehicule militare și tancuri avariate sau scoase din uz au fost descoperite de către forțele ucrainene undeva pe teritoriul Rusiei, în apropiere de granița ucraineană. Vehiculele ar fi fost depozitate acolo după ce au fost avariate în luptele din Ucraina, scrie Hotnews .

Zboruri de recunoaștere cu drona deasupra teritoriului Rusiei sunt gestionate zilnic de către o unitate de contrainformații ucraineană cu sediul într-un buncăr secret din apropierea graniței, scrie The Sun.

Astfel, ucrainenii ar fi reușit, cu drone Lelelka, să filmeze din aer zeci de vehicule militare și echipamente armate distruse sau grav avariate ce au fost depozitate într-un „cimitir” din apropiere de Golovchino.

Publicația amintită spune că imaginile satelitare confirmă că înainte de începerea războiului în zona respectiva nu erau depozitate niciun tanc sau vehicul militar.

Jurnaliștii britanici spun că pe imaginile video pe care le-au văzut au putut număra 57 de echipamente militare individuale, dintre care cel puțin 17 tancuri de luptă.

Câte tancuri ar fi pierdut Rusia? 14 pentru fiecare zi de război

În ultimul bilanț publicat sâmbătă dimineață, Armata Ucrainei susține că peste 21.600 de soldați ruși ar fi fost uciși, răniți sau capturați de la debutul războiului.

În același timp, bilanțul ucrainenilor prezintă că Rusia ar fi pierdut 854 de tancuri și peste 2.200 de vehicule blindate de luptă în 59 zile de război.

Informațiile publicate de Ucraina nu pot fi verificate independent, însă o veste din Rusia ar putea fi un fel de confirmare indirectă.

În paralel, în urmă cu o zi, un ziar pro-Kremlin ar fi dezvăluit din greșeală câți soldați ruși au murit sau sunt dați dispăruți în Ucraina. Știrea a fost apoi ștearsă.

Organul de presă pro-Kremlin Readovka spunea, în postarea ștearsă, că Ministerul rus al Apărării a transmis, în cadrul unui „briefing restrâns", că a pierdut 13.414 soldați în Ucraina plus alți 7.000 care sunt dați dispăruți.

Ucraina pregătește o contraofensivă cu artilerie și blindate grele

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a declarat că Ucraina pregătește o contraofensivă de amploare.

Podolyak a subliniat că tactica și strategia Ucrainei este de a obține mai multă artilerie și vehicule blindate grele și apoi de a lansa contraofensive foarte serioase împotriva grupurilor inamice.

În urmă cu o zi, un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de Washington Post, susținea că forțele ucrainene au mai multe tancuri pe câmpul de luptă decât forțele ruse de invazie.

„În acest moment, ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii... și cu siguranță au competența de a le folosi", a declarat oficialul, vorbind sub protecția anonimatului, în condițiile stabilite de Pentagon.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...