FOTO Un australian a devenit cea mai în vârstă persoană care a traversat înot Canalul Mânecii

FOTO Un australian a devenit cea mai în vârstă persoană care a traversat înot Canalul Mânecii

Cyril Baldock, fost salvamar în tinereţe, a pornit în cursa de 34 de kilometri din Dover, în Marea Britanie, şi a încheiat-o la Cap-Gris-Nez, pe coasta franceză, relatează abc.net.au. Baldock, care va împlini 71 de ani peste trei luni, a depăşit astfel recordul precedent, deţinut de Roger Allsopp, un britanic cu cinci luni mai tânăr decât el.

”După 10 ore de înot, am avut o perioadă de 30 de minute foarte dificile şi mă îngrijorasem puţin. Braţele mă dureau, dar am continuat să avansez, chiar dacă înotam foarte încet”, a relatat bărbatul cele mai dificile clipe de care a avut parte pe finalul cursei.

Septuagenarul a sărbătorit victoria cu câteva pahare de bere, dar numai ”din motive medicale, pentru că trebuie să dorm”, a glumit Baldock cu jurnaliştii.

A fost a doua traversare a Canalului Mânecii realizată de Baldock, după o primă reuşită în 1985, când devenea cel de-al cincilea australian care îşi trecea în palamares doborârea ”Everestului” pentru înotători, aşa cum este supranumit Canalul Mânecii în rândul temerarilor dornici să-şi depăşească limitele.

FOTO abc.net.au

”Faptul că am reuşit să repet performanţa din 1985 la vârsta aceasta, reprezintă o încercare uriaşă pentru mine. Atunci am fost cel de-al cincilea australian care termina cursa, dar acum am devenit cea mai vârstnică persoană care reşeşte acest lucru, ceva ce numai foarte puţine persoane pot realiza”, a declarat Baldock pentru postul de televiziune ABC.

Totuşi, este posibil ca Baldock să nu se bucure prea mult după ce a stabilit noul record. Săptămâna aceasta se pregăteşte să traverseze Canalul Mânecii şi o înotătoare în vârstă de 73 de ani, Irene Keel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia