Foto/Video Lumina Învierii a fost preluată de la Ierusalim și a ajuns în București la ora 18:15

Foto/Video Lumina Învierii a fost preluată de la Ierusalim și a ajuns în București la ora 18:15

Lumina Învierii a fost preluată de la Ierusalim și a ajuns în București la ora 18:15. Lumina este adusă de reprezentanți ai Patriarhiei Române cu un avion a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora transmiterii acestei știri.

 Lumina sfântă a fost aprinsă la oara 13.50. Spre deosebire de ceilalți ani, slujba de la Sfântul Mormânt a fost ținută fără pelerini, din cauza epidemiei de coronavirus. Preoții au așteptat afară să primească lumina.

Românii nu pot participa la slujba de Înviere, dar vor putea primi Lumină și Paștile (pâinea sfântă) de la preoți și voluntari, conform unei decizii a Ministerului de Interne.

Marcel Vela a anunțat, marți seară, că Ministerul de Interne a încheiat un acord cu Biserica Ortodoxă Română, pentru a veni în întâmpinarea credincioșilor în noaptea de Înviere. Cu toate acestea, Vela a anunțat că măsurile prevăzute în ordonanțele militare referitoare la distanțarea socială vor trebui respectate inclusiv în noaptea de Înviere, fiind interzisă, printre altele, formarea grupurilor mai mari de trei persoane.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro