Fotografie inedită cu Pământul ascuns în spatele Lunii. Capsula Orion a trimis și alte imagini spectaculoase

Fotografie inedită cu Pământul ascuns în spatele Lunii. Capsula Orion a trimis și alte imagini spectaculoase

Imaginea a fost transmisă de capsula Orion, o navă spațială a NASA care derulează o misiune în jurul părții îndepărtate a Lunii.

Fotografia a fost făcută de pe capsula Orion FOTO: NASA

O nouă fotografie din spațiu arată cât de spectaculos este Pământul văzut din apropierea Lunii. Imaginea a fost făcută în cadrul misiunii Artemis a NASA, care a trimis spre Lună capsula Orion.

„Nava spațială Orion a NASA a surprins o imagine cu Pământul la «apus» în vreme ce nava își continuă traiectoria către orbita sa retrogradă îndepărtată în jurul Lunii. În această imagine de la aproape 430.000 de kilometri depărtare de Pământ, Orion călătorește în jurul părții îndepărtate a Lunii și în curând va depăși distanța record a Apollo 13 parcursă de la Pământ într-o navă spațială făcută să transporte astronauți”, arată mesajul NASA de pe pagina de Facebook. Misiunea Artemis a NASA a ajuns la Lună.

NASA afirmă că, până în prezent, misiunea a „depășit așteptările” de la lansarea care a avut loc săptămâna trecută.

„Aceasta este una dintre acele zile la care te gândești și la care visezi de foarte, foarte mult timp. În această dimineață tocmai am văzut Pământul așezându-se în spatele Lunii, în timp ce ducem următorul vehicul uman evaluat în jurul Lunii, pregătindu-ne să aducem oamenii înapoi acolo în câțiva ani. Aceasta este o schimbare de joc”, a spus Zebulon Scoville, directorul de zbor al NASA.

Pe data de 26 noiembrie, Orion va doborî recordul de distanță al lui Apollo 13 când va ajunge la 400.171 km de Pământ.

Două zile mai târziu, va fi călătorit la mai mult de 430.000 km (270.000 mile) de planeta noastră - cel mai departe a zburat vreodată o navă spațială construită pentru oameni.

După aceasta, capsula își va începe călătoria spre casă, înapoi spre Lună și apoi pe Pământ cu o „stropire” programată în Oceanul Pacific pe 11 decembrie.

Prin intermediul misiunilor Artemis, NASA va trimite prima femeie și prima persoană de culoare pe suprafața Lunii, deschizând calea pentru o prezență lunară pe termen lung și servind drept piatră de temelie pentru astronauții pe drumul spre Marte, transmite NASA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria