Francezul îndrăgostit de România și de o româncă: „Există multe prejudecăți despre români în Franța ”

Francezul îndrăgostit de România și de o româncă: „Există multe prejudecăți despre români în Franța ”

Loris, un francez specializat în călătorii și îndrăgostit de o româncă, a devenit un admirator al țării noastre, după ce a rămas surprins de ospitalitatea și frumusețea locurilor despre care, inițial, avea percepții greșite, potrivit Jurnal de Emigrant .

Loris, francezul indragostit de Romania. FOTO lejean-travels.com

Loris și iubita sa, Mădălina, o româncă pasionată de șah și limba franceză și-au împărtășit, pentru Le Petit Journal, povestea lor unică de dragoste și aspirații comune.

S-au cunoscut la „Tables Francophones”, un eveniment destinat francofonilor, organizat de Julien Ruaux, iar relația cu Mădălina l-a ajutat să-și schimbe percepția greșită pe care, așa cum a mărturisit, a avut-o despre România.

Impresionat de frumusețea locurilor și ospitalitatea românilor , Loris este acum un admirator al țării noastre.

„Mi se spunea că oamenii se deplasează cu căruța aici, dar acest lucru nu m-a împiedicat să vin, dimpotrivă. Există multe prejudecăți despre români în Franța și sunt mândru de francezii care îndrăznesc să vină să vadă cu propriii lor ochi țara aceasta”, a spus tânărul pentru publicația franceză Le Petit Journal.

De-a lungul călătoriilor prin România a descoperit atracții incredibile, pe care le promovează prin agenția sa de turism.

„Am stat în locuințe de vis pe care nu aș fi putut să mi le permit în Franța; castele, conace, pensiuni autentice și somptuoase. Astăzi, îmi împărtășesc pasiunea călătoriilor prin agenția mea de turism în România. Organizez circuite individuale sau de grup, sejururi și călătorii în toată România, pentru o clientelă franceză”, spune tânărul.

El și iubita sa, Mădălina, care, în prezent, este responsabilă pentru proiectul național de educație prin șah al Federației Române de Șah și reprezentantă în Europa pentru aplicația mobilă ChessK, se bucură de diferențele culturale și încearcă să profite cât mai mult de avantajele pe care acestea le conferă unor tineri deschiși spre cunoaștere.

„În această țară mi-am găsit viitorul”

Loris spune că are suficiente motive să-și dorească să rămână în România.

„Românii sunt destul de conservatori, mândri de cultura și tradițiile lor (...). Doresc să rămân în România pentru totdeauna, în această țară mi-am găsit viitorul. România este o țară unde te simți în siguranță, este o țară unde totul este de construit. Doresc să fac tot posibilul pentru a arăta străinilor frumusețea țării și a le transmite dorința de a o vizita”, a mărturisit francezul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB