Francois Fillon, inculpat în ancheta privind locurile de muncă fictive (avocat)

Candidatul de dreapta în alegerile prezidențiale din Franța, Francois Fillon, a fost inculpat marți pentru deturnare de fonduri publice, în ancheta privind locurile de muncă fictive ale soției și copiilor săi, a anunțat pentru AFP avocatul său, Antonin Levy, informează AFP.

Convocarea în fața judecătorilor a survenit cu 24 de ore înainte de data pe care el însuși a anunțat-o public.

'Punerea sub acuzare a intervenit dimineața aceasta. Audierile au fost devansate, pentru ca ele să se deruleze în liniște', a adăugat Antonin Levy.

Fillon a fost inculpat pentru 'deturnare de fonduri publice', 'disimulare și complicitate la abuzuri cu bunuri publice' și 'abateri de la obligațiile asumate în fața Înaltei autorități pentru transparență a vieții publice', a confirmat pentru AFP o sursă judiciară.

Francois Fillon (63 de ani) s-a declarat în ultimele zile hotărât' să meargă 'până la capăt' în campania sa, chiar dacă va fi inculpat. El este primul candidat major din alegerile prezidențiale care concurează cu povara unei inculpări.

În timpul unei intervenții, marți la începutul după-amiezii, candidatul nu a lăsat să se întrevadă nimic, rezumându-se la a evoca ironic o campanie 'meschină'.

Ancheta declanșată de justiția franceză vizează în mod concret sutele de mii de euro plătiți ca salarii din fonduri publice soției și celor doi copii ai săi, pentru locuri de muncă de asistenți parlamentari. Soția sa, Penelope (62 de ani), este convocată în fața judecătorilor la 28 martie.

Într-un ultim episod al unui foileton care a polarizat campania electorală, Journal du Dimanche a dezvăluit că facturile sale de mai multe mii de euro la un croitor de lux parizian au fost plătite de un om de afaceri cu identitate nedezvăluită.

Candidatul conservator, care se declară victima unei 'vânători de oameni', se străduie să-și reorienteze campania pe probleme politice, după o serie de acuzații care au dus la dezertări din echipa sa de campanie și la prăbușirea lui în sondaje, cu mai puțin de șase săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV