Franța: 13 români condamnați la închisoare pentru furt de mărfuri

Franța: 13 români condamnați la închisoare pentru furt de mărfuri

Treisprezece români care acționau în apropierea autostrăzilor din Franța pentru a fura marfă din tiruri în timpul staționării acestora au fost condamnați, joi, la Besançon (est), la pedepse de până la patru ani de închisoare, transmite AFP.

Prezentat ca șeful acestui grup infracțional cu sediul în Franța la Paris, Bogdan Pătrușel, 36 de ani, a fost condamnat de tribunalul corecțional din Besançon la patru ani de închisoare și 15.000 de euro amendă.

Ceilalți 12 inculpați, cu vârste de la 22 la 40 de ani, au primit pedepse între trei ani de închisoare, dintre care unul cu suspendare, și trei luni cu suspendare, împreună cu mai multe zeci de mii de euro amendă.

Tribunalul s-a conformat cererii procurorului Margaret Parietti care a vorbit despre o "rețea organizată", alcătuită din persoane în mare parte originare din regiunea orașului Baia Mare (județul Maramureș), "leagăn al acestor hoți de marfă care sunt răspândiți pe teritoriul nostru".

Avocații apărării au minimizat implicarea clienților lor puși sub acuzare pentru "asociere la grup infracțional".

Potrivit anchetatorilor, ei au participat la diferite niveluri la peste 20 de furturi și tentative de furt de mărfuri.

Valoarea pagubelor acestor furturi, comise în 11 departamente din Franța, se ridică la 430.000 de euro.

În parkingurile special amenajate lângă autostrăzi, infractorii au furat din tiruri produse de parfumerie, materiale multimedia sau îmbrăcăminte de lux, profitând de perioada de odihnă a șoferilor.

Marfa furată era stocată într-un depozit din regiunea pariziană, înainte de a fi trimisă în România pentru comercializare prin intermediul firmei "Moldomino".

"Nu este vorba despre un grup de persoane înarmate și periculoase, ci numai însușire de bunuri, realizată de indivizi suficient de inteligenți", a afirmat avocatul lui Bogdan Pătrușel, Randall Schwerdorffer, subliniind "absența armelor, amenințărilor și violențelor".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria