Franţa: 15 suspecţi, întemniţaţi după confiscarea unei tone de cocaină pe o navă cu căpitan român

Franţa: 15 suspecţi, întemniţaţi după confiscarea unei tone de cocaină pe o navă cu căpitan român

Nouăsprezece membri ai echipajului unui vas, având căpitan român, pe care a fost confiscată la 1 octombrie peste o tonă de cocaină în nordul Franţei au fost inculpaţi, 15 dintre ei fiind întemniţaţi, iar ceilalţi patru plasaţi sub control judiciar, transmite miercuri AFP.

Provenind din Brazilia şi după o escală în Spania, vasul, sub pavilion liberian, se afla în drum spre portul belgian Anvers, unde urma să descarce transportul său de cretă, potrivit unui comunicat al autorităţilor franceze.

Nava comercială Trudy fusese interceptată ''pe baza unor informaţii'', a indicat marţi pentru AFP o sursă apropiată anchetei. Vasul a fost îndreptat spre portul Dunkerque, în nordul Franţei, şi ulterior inspectat.

Aproximativ 1.127 kg de droguri au fost în total confiscate, a declarat sursa din cadrul poliţiei.

În timpul operaţiunii, cei 20 de membri ai echipajului, de diverse naţionalităţi (printre care ruşi, ucraineni, filipinezi şi etiopieni), inclusiv căpitanul român, au fost reţinuţi şi ulterior plasaţi în arest preventiv.

Nouăsprezece dintre membrii echipajului au fost inculpaţi de un tribunal din Paris pentru ''import de stupefiante în bandă organizată'', ''asociere pentru comiterea unei infracţiuni'' şi ''import şi posesie de mărfuri periculoase pentru sănătatea publică''.

Autoritatea naţională responsabilă de lupta împotriva criminalităţii organizate (Junalco) a încredinţat ancheta în acest caz Biroului antidrog (Ofast). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...