Franţa: 22 de şcoli au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19

Franţa: 22 de şcoli au fost închise din cauza cazurilor de COVID-19

Ministrul francez al educaţiei Jean-Michel Blanquer a declarat vineri că 22 de şcoli au fost închise în ţară din cauza cazurilor de COVID-19, relatează Reuters.

"În Franţa continentală au fost închise 12 şcoli dintr-un total de peste 60.000, ceea ce reprezintă un număr mic. Adăugând 10 şcoli din La Reunion (insulă), numărul acestora este de 22", a spus Blanquer pentru postul de radio Europa 1.

În condiţiile în care peste 12 milioane de elevi s-au întors marţi la şcoală în Franţa, unii părinţi şi sindicate ale profesorilor şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea şcolilor având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a înregistrat peste 7.000 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, pentru a doua oară în două zile, în timp ce spitalizările pentru infectările cu COVID-19 au crescut de asemenea din nou. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”