Franţa: A doua noapte de violenţe la periferia Parisului după moartea unui bărbat împuşcat de un poliţist

Franţa: A doua noapte de violenţe la periferia Parisului după moartea unui bărbat împuşcat de un poliţist

Violenţe urbane au izbucnit duminică spre luni la periferia Parisului, în a doua noapte de tensiuni după ce un bărbat aflat la volanul unei camionete furate a fost ucis sâmbătă de focul tras de un poliţist, relatează AFP.

La Sevran, suburbie din nordul Parisului, opt vehicule, printre care un TIR, au fost incendiate deliberat, iar focul s-a propagat la alte patru, a indicat o sursă din cadrul poliţiei, precizând că au fost reţinute cinci persoane şi că baricade incendiare au fost ridicate şi într-un alt cartier.



În suburbia limitrofă Aulnay-sous-Bois, un autobuz de transport public a fost incendiat în cursul nopţii.

După ce în mijlocul străzii fusese ridicată o baricadă, şoferul a fost nevoit să oprească autovehiculul şi să le ceară pasagerilor să coboare, a relatat o altă sursă din poliţie.

'În jur de 30 de indivizi cu cagule şi înarmaţi cu bare de fier' l-au somat să coboare din autobuz, pe care l-au furat şi căruia i-au dat foc, a adăugat sursa.

Noaptea precedentă fusese marcată de reţinerea a zece persoane pentru incendiere şi lansare de proiectile împotriva forţelor de ordine trimise ca întăriri pentru securizarea zonei.

Ciocnirile au izbucnit după ce un bărbat de 33 de ani a decedat sâmbătă împuşcat de un poliţist în timpul unei intervenţii între Aulnay-sous-Bois şi Sevran.

Brigada anti-infracţionalitate, care reperase o furgonetă semnalată ca furată, a încercat să procedeze la verificarea şoferului, oprit la semafor.

'Un poliţist s-a ridicat la înălţimea geamului şoferului şi, în circumstanţe ce urmează a fi stabilite cu precizie, a făcut uz de arma sa - trăgând un singur foc - în momentul în care camioneta a demarat brusc', a explicat procurorul din Bobigny, într-un comunicat emis duminică.

Şoferul şi-a încheiat cursa 'câteva sute de metri mai departe', lovind maşini staţionate, a indicat parchetul.

Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a deschis o anchetă.

Poliţistul, aflat 'în stare de şoc, a avut nevoie de spitalizare şi medicii nu au autorizat deocamdată audierea sa', a mai comunicat procurorul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!