Franţa a întregistrat în 2021 un număr semnificativ mai mare de violenţe sexuale decât anul precedent

Franţa a întregistrat în 2021 un număr semnificativ mai mare de violenţe sexuale decât anul precedent

Franţa a înregistrat un număr semnificativ mai mare de violenţe sexuale în 2021 faţa de anul precedent, potrivit datelor iniţiale publicate joi de Ministerul de Interne francez, relatează dpa.

În total, au fost raportate 75.800 de cazuri de violenţe sexuale la nivel naţional, conform cifrelor oferite de poliţie, cu o treime mai mult decât în 2020.

Ultimele date au inclus de asemenea mai multe cazuri petrecute cu peste cinci ani în urmă, a precizat ministerul, care a afirmat că intenţionează să ofere date mai complete în vară.

Mai multe cazuri de violenţe sexuale au fost înregistrate în fiecare trimestru în ultimul deceniu, cu excepţia primăverii anului 2020, când un lockdown a fost instituit pentru a stopa răspândirea COVID-19.

Astfel, în primăvara anului 2020 numărul cazurilor raportate a scăzut dramatic.

Numărul mare de cazuri raportate se datorează unei mai mari conştientizări în rândul publicului şi al poliţiei în ceea ce priveşte abuzul, a mai spus ministerul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante