Franța-Australia. Debut cu emoții pentru campioana mondială en-titre

Franța-Australia. Debut cu emoții pentru campioana mondială en-titre

Australienii au marcat primii prin Craig Goodwin (9), tabela rămânând favorabilă fotbaliștilor din țara cangurilor pentru următoarele aproape 20 de minute. După victoria surpriză obținută de Arabia Saudită în fața Argentinei, nimic nu mai părea imposibil.

Atacanții francezi Ousmane Dembele și Olivier Giroud. Foto: EPA-EFE

Echipa franceză a învins Australia cu 4-1(2-1) în meciul din primul tur al fazei grupelor Cupei Mondiale din Qatar. Întâlnirea a avut loc pe stadionul „El Janub” din El Wakra în prezența a 40.875 de spectatori.

Australienii au marcat primii prin Craig Goodwin (9), după o fază frumoasă de atac, la care Leckie a centrat de pe partea dreaptă, iar Goodwin a reluat sub transversală. Franţa, deja decimată de accidentări, l-a pierdut la această fază pe fundaşul Lucas Hernandez, care s-a lovit la genunchi.

Tabela a rămas favorabilă fotbaliștilor din țara cangurilor pentru următoarele aproape 20 de minute. Echipa de la antipozi a continuat să aibă o perioadă bună de joc, iar şutul violent al lui Duke (22), de la 22 de metri, a trecut puţin pe lângă bară.

''Les Bleus'' au pus stăpânire pe joc şi jocul lor de pase a început să creeze pericol la poarta lui Ryan. În min. 27, Rabiot a marcat cu capul din 6 metri, la centrarea lui Theo Hernandez. Giroud (29) a trimis cu capul peste poartă la centrarea lui Griezmann.

Giroud a adus echipa antrenată de Didier Deschamps în avantaj (32), marcând simplu, din pasa lui Rabiot, după o minge pierdută de Atkinson în preajma propriului careu. Până la pauză, ''Les Bleus'' au mai ratat prin Griezmann (42), şut de la 18 m pe lângă poartă, şi Mbappe (45) care nu a reuşit să înscrie din faţa porţii, la centrarea ideală a lui Griezmann.

Australienii au mai avut o oportunitate bună prin Irvine (45+2), care a reluat cu capul după centrarea lui McGree, dar mingea a şters bara.

Recitalul francezilor a continua şi după pauză, însă Giroud (50) nu a reuşit să marcheze din foarfecă la centrarea lui Theo Hernandez. Mbappe (61) a fost blocat in extremis de Souttar în careu, iar şutul lui Griezmann (67) a fost respins de pe linie de Behich.

Mbappe a marcat în cele din urmă, cu capul, din centrarea perfectă trimisă de Dembele (68). Giroud l-a imitat în min. 71, tot cu capul, din 6 metri, centrarea venind de la Mbappe. Atacantul lui AC Milan, Giroud a marcat al 50-lea și al 51-lea gol pentru Franța și a egalat recordul fostului atacant al echipei naționale Terry Henry. La vârsta de 36 de ani și 53 de zile, atacantul a devenit cel mai bătrân jucător francez care a jucat la Cupa Mondială. Giroud l-a depășit pe portarul Fabien Barthez, care a jucat la Cupa Mondială din 2006 la vârsta de 35 de ani și 11 zile. Atacantul a devenit cel mai bătrân jucător din istoria naționalei Franței care a reușit să exceleze la Cupa Mondială. Anterior, recordul era deținut de mijlocașul Zinedine Zidane, care la vârsta de 34 de ani și 16 zile a marcat un gol împotriva Italiei în meciul final al Cupei Mondiale din 2006.

Franţa a mai avut o şansă mare de gol (90), dar portarul Ryan a respins lovitura de cap a lui Konate.

Cele două echipe s-au întâlni şi în urmă cu patru ani, în meciul lor de debut la Cupa Mondială din Rusia, Franţa câştigând cu 2-1.

În celălalt meci al grupei, Danemarca şi Tunisia au terminat nedecis, 0-0.

Partidele din runda a doua vor avea loc sâmbătă 26 noiembrie, Tunisia - Australia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 12:00) şi Franţa - Danemarca (Stadium 974 - Doha, 18:00).

Meciurile de la Cupa Mondială din Qatar au loc în cinci orașe, pe opt stadioane. Jocurile sunt găzduite de Stadionul Național din Lusail, Stadionul 974 și El Tumama din Doha, El Janub din El Wakra, Education City, Ahmed bin Ali, Khalifa din Ar Rayyan și El Bayt" din El Howrah.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro