Franţa: Autoritatea sanitară vrea ca dentiştii şi veterinarii să primească permisiunea de a administra vaccinuri împotriva COVID-19

Franţa: Autoritatea sanitară vrea ca dentiştii şi veterinarii să primească permisiunea de a administra vaccinuri împotriva COVID-19

Dentiştii şi veterinarii din Franţa ar trebui să primească permisiunea de a administra injecţiile cu vaccin împotriva COVID-19, în contextul în care furnizările de doze vor creşte semnificativ luna viitoare, a transmis vineri autoritatea sanitară, relatează Reuters.

Înalta Autoritate de Sănătate (HAS) a informat într-un comunicat că Ministerul Sănătăţii i-a cerut să facă recomandări de noi categorii de angajaţi din sănătate în campania de vaccinare cât mai rapid.

"Înmulţirea livrărilor de doze va permite vaccinarea la scară largă începând din aprilie şi va necesita mobilizarea unui număr mai mare de profesionişti pentru a vaccina rapid", a precizat HAS.

Dentiştii şi farmaciştii ar trebui să primească permisiunea de a administra vaccinuri atât în centrele speciale, cât şi în propriile cabinete, a adăugat HAS.

De asemenea, în centrele speciale ar trebui să poată vaccina şi studenţii, tehnicienii de laborator, veterinarii şi alte categorii profesionale din sănătate, a adăugat instituţia.

Decizia ar aduce 250.000 de noi specialişti medicali în procesul de vaccinare.

Până acum, principala provocare a Franţei a fost să asigure livrările de doze, nu disponibilitatea staffului medical. Însă guvernul a precizat că se aşteaptă la o înmulţire semnificativă a livrărilor de vaccinuri începând din aprilie.

Aproximativ 7,1 milioane de persoane, adică 11% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin. Peste 4% au primit şi a doua doză.

Guvernul vrea să vaccineze 10 milioane de persoane până la mijlocul lui aprilie, 20 de milioane până la mijlocul lui mai şi 30 de milioane până la vară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”