Franța dorește să-și intensifice relațiile cu Rusia în pofida sancțiunilor

Franța dorește să-și intensifice relațiile cu Rusia în pofida sancțiunilor

Franța dorește să-și intensifice relațiile sale diplomatice cu Rusia în pofida sancțiunilor occidentale impuse Moscovei în contextul crizei ucrainene, a declarat luni în capitala rusă ministrul francez al economiei, Emmanuel Macron, citat de AFP. "Este foarte important pentru economiile noastre ca noi să putem (...) să ne intensificăm relațiile și să avansăm într-un mod pragmatic", a subliniat Macron, în prezența ministrului rus al dezvoltării economice Aleksei Uliukaev.

"Fără îndoială, relațiile (diplomatice) s-au intensificat" în pofida sancțiunilor, a adăugat ministrul francez. "Vizita mea este o dovadă, în contextul dificil, că trebuie să menținem forța relațiilor noastre economice", a mai declarat Emmanuel Macron.

"Am constatat cu satisfacție că, în ultimul timp, reprezentanții Franței s-au exprimat de mai multe ori într-un mod pozitiv" pe subiectul sancțiunilor, a declarat la rândul său ministrul rus Aleksei Uliukaev, potrivit aceleiași agenții. "Noi avem mijloace bune pentru a întoarce rapid această pagină negativă din istoria noastră", a adăugat el.

Cei doi miniștri au făcut aceste declarații după o întâlnire ce a fost urmată de semnarea mai multor contracte în sectorul energiei și în domeniul aeronautic.

Sosit duminică în capitala rusă pentru o vizită de două zile consacrată relansării dialogului economic dintre Paris și Moscova, ministrul francez a pledat deja în aceeași zi în favoarea ridicării, "în vara acestui an", a sancțiunilor vizând Rusia, cu condiția ca acordurile de pace de la Minsk pentru estul Ucrainei să fie respectate.

De amintit că SUA și Uniunea Europeană au introdus sancțiuni din ce în ce mai dure împotriva Rusiei, mai întâi pentru anexarea Crimeii, în martie 2014, apoi pentru presupusul său rol în conflictul din estul separatist ucrainean. Ultimele măsuri, ce vizează sectoare importante ale Rusiei precum cel bancar, petrolier sau cel al apărării, au fost prelungite la sfârșitul lunii decembrie pentru șase luni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat