Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord privind trecerea la următoarea fază de dezvoltare a noului avion de luptă

Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord privind trecerea la următoarea fază de dezvoltare a noului avion de luptă

Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord în privinţa începerii următoarei faze de dezvoltare a noului avion de luptă numit FCAS, cel mai mare proiect de apărare european cu un cost estimat de 100 de miliarde de euro, au declarat vineri două surse pentru Reuters.

FCAS e cel mai mare proiect de apărare european FOTO Wikipedia/Rama

Cele trei ţări şi industriile de profil au ajuns la un acord, a declarat o sursă din domeniul apărării care a vorbit sub protecţia anonimatului şi nu a furnizat amănunte suplimentare.

O sursă din cadrul guvernului francez a confirmat că firmele care participă la proiect, considerate până de curând principalele obstacole în calea unui acord, au ajuns la o înţelegere pentru trecerea la viitoarea fază a avionului de luptă.

Potrivit unor informaţii anterioare, următoarea fază de dezvoltare pentru Future Combat Air System (FCAS) urmează să coste circa 3,5 miliarde de euro, suma urmând să fie împărţită în mod egal între cele trei ţări.

Dassault (Franţa), Airbus (Germania) şi Indra (Spania) sunt implicate în proiectul de apărare care ar urma să înlocuiască avionul francez Rafale şi pe cele Eurofighter din Germania şi Spania din 2040.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi pe atunci cancelarul german Angela Merkel au anunţat iniţial planurile pentru FCAS în 2017, care va include un avion de luptă şi o gamă de arme asociate, între care şi drone.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...