Franţa: Marine Le Pen va renunţa la conducerea partidului său în vederea candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2022

Franţa: Marine Le Pen va renunţa la conducerea partidului său în vederea candidaturii la alegerile prezidenţiale din 2022

Paris, 1 apr /Agerpres/ - Şefa extremei-drepte din Franţa, Marine Le Pen, a confirmat plecarea de la conducerea partidului Adunarea Naţională (RN, fostul Front Naţional), care ar putea avea loc după încheierea verii, în vederea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din 2022, relatează AFP.

"La următorul congres, nu, deoarece este un congres care va legitima candidatul la alegerile prezidenţiale, şi trebuie mai întâi să fiu realeasă. Dar apoi, da, deoarece este necesar să nu fiu doar candidata RN", a declarat Marine Le Pen într-un interviu pentru publicaţia lunară franceză L'Incorrect, care a întrebat-o dacă poate confirma plecarea de la conducerea partidului. L'Incorrect este o publicaţie apropiată de nepoata sa Marion Maréchal.

"Dată fiind posibilitatea unei victorii (la alegerile prezidenţiale - n.r.) care nu a mai fost niciodată atât de mare, trebuie să fiu candidata tuturor celor care vor să ducă lupta naţională", a spus ea.

Lidera extremei-drepte a declarat în februarie că se gândeşte să renunţe la preşedinţia partidului său pentru a fi "candida tuturor francezilor", dar fiind în acelaşi timp susţinută de mişcarea sa politică.

Potrivit vicepreşedintelui partidului, Jordan Bardella, considerat succesorul său, plecarea lui Marine Le Pen de la conducerea RN va avea loc "probabil după încheierea verii".

RN va avea la începutul lui iulie cel de-al 17-lea său congres, la Perpignan (sud), unde ar urma să fie validată, fără surprize, candidatura lui Marine Le Pen la prezidenţiale.

Şefa RN şi-a luat "concediu" de la preşedinţia partidului şi între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa din 2017.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...