Franţa: 'Stare de sănătate stabilă' şi 'examene clinice liniştitoare' în cazul lui Macron, bolnav de COVID-19 (Elysee)

Franţa: 'Stare de sănătate stabilă' şi 'examene clinice liniştitoare' în cazul lui Macron, bolnav de COVID-19 (Elysee)

Preşedintele francez Emmanuel Macron, depistat joi cu COVID-19, prezintă sâmbătă 'o stare de sănătate stabilă' în raport cu ziua precedentă, iar rezultatele examenelor clinice şi paraclinice 's-au dovedit liniştitoare', a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat, informează AFP.

Preşedintele, aflat în izolare la reşedinţa oficială La Lanterne de la Versailles, în apropiere de Paris, 'prezintă în continuare aceleaşi simptome ale maladiei COVID-19 (oboseală, tuse, dureri musculare) care nu îl împiedică cu nimic să-şi îndeplinească atribuţiile', se arată în acest scurt comunicat purtând semnătura doctorului Jean-Christophe Perrochon, medicul-şef al preşedinţiei.

Macron a promis vineri că va da informaţii 'în fiecare zi despre evoluţia bolii' sale. 'Nu există, în mod normal, niciun motiv ca aceasta să evolueze rău, dar fac obiectul unei supravegheri medicale şi vă voi ţine la curent în totală transparenţă', a spus el într-o înregistrare video de trei minute, filmată cu smartphone-ul său şi postată pe reţele sociale.

În înregistrare, Macron, având fata puţin trasă şi vorbind lent, mai spunea că suferă de 'oboseală, dureri de cap, tuse seacă'.

El a insistat şi pe faptul că a fost testat pozitiv joi la fel ca '18.000 de franţuzoaice şi francezi'. 'Prin urmare, virusul reporneşte şi mai puternic, aşadar trebuie să fim vigilenţi', chiar dacă regulile sanitare 'vă apasă'.

Potrivit datelor Sănătăţii publice, Franţa a depăşit vineri pragul de 60.000 de decese (60.229) din cauza COVID-19.

Autorităţile sanitare vorbesc de câteva zile de o repornire 'preocupantă' a epidemiei, înaintea sărbătorilor de sfârşit de an. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…