Franţa: Un avion de vânătoare Rafale a rupt o linie de înaltă tensiune în sudul ţării

Franţa: Un avion de vânătoare Rafale a rupt o linie de înaltă tensiune în sudul ţării

Un avion de vânătoare al Forţelor aeriene franceze care efectua un zbor de antrenament la joasă altitudine a rupt miercuri o linie de înaltă tensiune care alimenta un mic sat din Alpes-de-Haute-Provence, lăsându-i pe locuitori fără curent electric timp de câteva ore, relatează joi AFP.

"O patrulă formată din două Rafale care proveneau de la baza din Saint-Dizier şi care zburau ieri (miercuri - n.r.) în cadrul unei misiuni de antrenament la joasă altitudine a rupt o linie de înaltă tensiune în regiunea satului Castellet", a declarat joi pentru AFP colonelul Stéphane Spet, purtător de cuvânt al Forţelor aeriene franceze.

"Avionul care a rupt linia de tensiune a putut să se îndrepte spre (comuna) Orange, echipajul este teafăr şi nevătămat", iar "alimentarea cu energie electrică a fost restabilită trei ore mai târziu" în comună, a mai precizat el.

"Nu au existat alte pagube în afară de neplăcerile legate de întreruperea curentului", a declarat primarul satului, Benoît Gouin.

"O anchetă a fost evident declanşată pentru a înţelege ce s-a întâmplat", a mai spus purtătorul de cuvânt al Forţelor aeriene, calificând acest eveniment drept "foarte rar". Ultimul care se produsese până acum datează din 2016 şi a implicat un avion de transport Transall în sudul Franţei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...