Franţa: Un poliţist a fost rănit într-un atac cu cuţitul la Cannes; posibilă ''pistă teroristă''

Franţa: Un poliţist a fost rănit într-un atac cu cuţitul la Cannes; posibilă ''pistă teroristă''

Un poliţist a fost rănit luni dimineaţa într-un atac cu cuţitul la Cannes, în sudul Franţei. Atacatorul a fost "neutralizat", a anunţat ministrul francez de interne Gerald Darmanin, precizând că este avută în vedere "pista teroristă", transmit Reuters şi AFP.

Potrivit postului BFM TV, care citează o sursă din poliţie, atacatorul a deschis portiera unei maşini de poliţie care staţiona în faţa unui comisariat şi l-a înjunghiat pe ofiţerul care se afla la volan, după care a încercat să atace şi un alt poliţist aflat în vehicul, dar un al treilea coleg al lor din maşină a tras cu arma din dotare, rănindu-l grav pe agresor.

Poliţistul înjunghiat a fost salvat de vesta antiglonţ, au indicat surse din poliţie citate de AFP, potrivit cărora agresorul a afirmat că acţionează "în numele profetului".

Ministrul Darmanin a menţionat pe Twitter că se va duce "imediat" la faţa locului pentru a-şi oferi sprijinul "poliţiei naţionale şi oraşului Cannes".

Atacul survine în contextul în care criminalitatea şi terorismul se numără între principalele preocupări ale alegătorilor francezi, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din primăvara anului viitor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina