Franţa va reloca anumite producţii în sectorul sanitar, anunţă preşedintele Macron

Franţa va reloca anumite producţii în sectorul sanitar, anunţă preşedintele Macron

Franţa va lua măsuri pentru relocarea anumitor producţii în sectorul sanitar şi cel al medicamentelor, a anunţat marţi preşedintele Emmanuel Macron, care a estimat că ţara sa trebuie să-şi recapete independenţa în domeniile ''tehnologic, industrial şi sanitar'', relatează AFP.

''De joi, vom lansa o iniţiativă de relocare a anumitor producţii critice. Toată lumea a văzut în această criză că medicamente care păreau uzuale nu mai sunt produse în Franţa şi în Europa'', a explicat şeful statului în cursul unei conferinţe de presă după o vizită la o fabrică a laboratorului Sanofi, lângă Lyon (est).

Şeful statului francez a promis de asemenea un pachet de 200 de milioane de euro pentru finanţarea infrastructurilor de producţie.

''Această criză ne-a arătat că trebuie să continuăm să producem în ţara noastră şi pe continentul nostru'', a adăugat el.

Sanofi a anunţat că va investi 610 milioane de euro în Franţa pentru a crea un nou loc de producere a vaccinurilor, tot în regiunea Lyon.

Această nouă fabrică va face posibilă producerea de 3 până la 4 vaccinuri simultan, faţă de unul singur în unităţile industriale actuale.

''Această investiţie este un act extrem de puternic şi o dovadă a importanţei acestei independenţe pe care Franţa trebuie să o redobândească, independenţa tehnologică, industrială şi sanitară'', a subliniat şeful statului.

Sanofi, care este unul dintre principalii actori la nivel mondial în producţia de vaccinuri, lucrează în prezent la dezvoltarea a două vaccinuri împotriva COVID -19, aşteptate în 2021.Grupul a creat polemica luna trecută, când directorul său general Paul Hudson a evocat posibilitatea de a favoriza Statele Unite, care au investit în cercetarea grupului francez pentru vaccinuri împotriva noului coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale