Franța, zguduită după meciul cu Maroc: Bilanțul înfiorător include și un mort

Franța, zguduită după meciul cu Maroc: Bilanțul înfiorător include și un mort

Un adolescent în vârstă de 14 a fost ucis miercuri seară la Montpellier, în timpul celebrării victoriei Franţei în faţa Marocului (2-0), în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, care a dat naştere la incidente în unele oraşe franceze, unde s-au efectuat aproximativ 250 de arestări, informează EFE.

Prefectura departamentului Herault a explicat într-un comunicat că băiatul decedat fusese lovit de o maşină şi, deşi a fost transportat de urgenţă la spital, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa.

Vehiculul incriminat a fost localizat în apropierea locului tragediei, iar şoferul acestuia, care nu s-a predat, este căutat de oamenii legii. Au mai avut loc şi alte incidente mai puţin grave, în diferite oraşe. La Paris, unde oamenii legii au dislocat 2.200 de poliţişti şi jandarmi (5.000 în toată regiunea), aproximativ 25.000 de oameni s-au adunat în zona Champs-Elysees.

Potrivit ultimelor cifre ale autorităţilor, în capitală au fost efectuate 145 de arestări, inclusiv un grup de aproximativ 40 de persoane de extremă-dreapta, care au fost identificate în districtul 17 cu diverse arme albe, care sugerau că intenţia lor era de a provoca violenţe.

În restul ţării au fost înregistrate încă o sută de arestări. Printre aceştia, opt presupuşi membri ai extremei drepte din Lyon, unde au avut loc incidente în Piaţa Bellecour din centrul oraşului.

În Franţa, unde există o prezenţă semnificativă a marocanilor (ţara maghrebiană a fost colonie franceză), guvernul a ordonat desfăşurarea a 10.000 de reprezentanţi ai forţelor de ordine în aşteptarea unor posibile tulburări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?