Franța/prezidențiale: Două mass-media pro-Kremlin intenționează să-l dea în judecată pe Emmanuel Macron

Franța/prezidențiale: Două mass-media pro-Kremlin intenționează să-l dea în judecată pe Emmanuel Macron

Russia Today (RT) și agenția de presă Sputnik, două mass-media ruse pro-Kremlin, intenționează să-l dea în judecată pe candidatul centrist din alegerile prezidențiale franceze, Emmanuel Macron, pentru acuzații de informații mincinoase, a anunțat vineri redactorul-șef al acestor două organe de presă, Margarita Simonian, informează AFP.

"Ne-am săturat de minciunile lor. Îi vom urmări", a afirmat ea pe Twitter , fără a preciza la ce procedură intenționează să recurgă cele două mass-media.

În februarie, Emmanuel Macron a denunțat "atacuri repetate" asupra site-ului său de campanie venite dinspre Ucraina, precum și propagarea unor zvonuri sau "afirmații defăimătoare" la adresa anturajului său de către site-urile publice rusești ale Sputnik și RT în franceză.

Purtătorul de cuvânt al lui Macron, Benjamin Griveaux, a acuzat direct Kremlinul, care "și-a ales candidații" și în mod concret pe Marine Le Pen, lidera Frontului Național (extrema dreaptă), ce se va confrunta cu Macron în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Kremlinul a dezmințit categoric aceste acuzații, afirmând că nu a avut "niciodată intenția de a se amesteca în treburile interne ale vreunei țări".

Macron a depus joi plângere împotriva rivalei sale de extremă dreapta Marine Le Pen, care a afirmat în timpul unei dezbateri televizate, miercuri seara, că el deține un cont offshore în Bahamas.

Anturajul lui Macron a declarat că informația a fost difuzată masiv de media apropiate de Sputnik și RT și de alte site-uri favorabile președintelui rus Vladimir Putin. Justiția a declanșat joi o anchetă pentru a afla de unde provine acest zvon.

Sputnik News a dezmințit vineri seara aceste acuzații, subliniind într-un comunicat că nu a publicat nimic asupra acestui zvon în timpul dezbaterii de miercuri seara și doar a publicat a doua zi un articol cu privire la plângerea depusă de Macron.

"Menționarea Sputnik și RT de cartierul general al lui Macron în contexul anchetei nu este deloc justificat. Este un exemplu notoriu de generare a unui fals care are drept obiectiv înșelarea încrederii cititorilor", notează Sputnik într-un comunicat.

"Sputnik are intenția să-și consulte avocații referitor la acuzațiile mincinoase permanente venite din partea cartierului general al partidului (lui Macron) En Marche!", se mai spune pe site.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria