Franţa/prezidenţiale: Macron va ţine primul miting de campanie sâmbătă, 5 martie, la Marsilia (surse)

Franţa/prezidenţiale: Macron va ţine primul miting de campanie sâmbătă, 5 martie, la Marsilia (surse)

Şeful statului francez, Emmanuel Macron, care ar urma să-şi anunţe săptămâna viitoare candidatura la prezidenţialele din aprilie, va ţine primul miting de campanie în ziua de 5 martie, la Marsilia, transmite miercuri AFP, citând surse din cadrul partidului prezidenţial LREM.

În plină criză ruso-ucrainene, Macron a împins anunţarea candidaturii sale cât mai aproape de termenul limită, 4 martie.

El ar urma să-şi declare candidatura în cursul săptămânii viitoare, la o dată necunoscută încă, potrivit anturajului său.

Apoi va avea primul miting de campanie sâmbătă, 5 martie, la Marsilia, la centrul de expoziţii Parc Chanot, au declarat pentru AFP trei surse din interiorul LREM.

Opoziţia îl acuză pe Macron că 'se ascunde' şi îşi face campanie nedeclarată, mai ales în cadrul deplasărilor sale prezidenţiale.

Conform unui sondaj publicat miercuri, Emmanuel Macron se află în continuare în fruntea intenţiilor de vot în primul tur de scrutin, programat la 10 aprilie, cu 24,5% din opţiuni, urmat de Marine Le Pen (RN, extrema dreaptă) cu 18%, Eric Zemmour (Reconquete!, extrema dreaptă) cu 13,5%, Valerie Pecresse (LR, dreapta) cu 11,5% şi Jean-Luc Melenchon (LFI, stânga şi extrema stângă) cu 11%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”