Frații El Bakraoui erau în fișierele antiteroriste americane (TV)

Frații El Bakraoui erau în fișierele antiteroriste americane (TV)

Numele fraților Khalid și Ibrahim El Bakraoui, care s-au aruncat în aer la aeroportul și metroul din Bruxelles, figurau în fișierele antiteroriste americane, potrivit postului de televiziune NBC, citat de AFP.

Canalul american a citat doi oficiali americani, sub acoperirea anonimatului, care "nu au precizat în care din numeroasele" baze de date sau liste americane figurau cei doi frați, a precizat joi NBC.

Centrul național antiterorist american (NCTC), care coordonează toate informațiile serviciilor de spionaj americane în legătură cu potențialii extremiști, nu a răspuns solicitărilor AFP privind acest subiect.

Cei doi frați de naționalitate belgiană erau infractori cu vechime în comunele de la periferia capitalei belgiene, amândoi condamnați la închisoare pentru jaf sau tâlhării.

Ibrahim El Bakraoui, care s-a aruncat în aer la aeroportul din Bruxelles, a fost expulzat în iulie din Turcia în Olanda, potrivit ministrului olandez al justiției. El fusese arestat în iunie de autoritățile turce în apropierea graniței cu Siria.

Autoritățile turce au avertizat Haga în legătură cu expulzarea printr-o notă depusă într-un portal informatic, dar această notă "nu prezenta absolut nicio informație sau precizare" asupra persoanelor expulzate, conform ministrului olandez.

Khalid El Bakraoui, care s-a sinucis în metroul din Bruxelles, era căutat în ancheta asupra atentatelor de la Paris pentru că a închiriat, sub identitatea falsă Ibrahim Maaroufi, o locuință la Charleroi, despre care anchetatorii cred că a fost folosită ca ascunzătoare de comandoul terorist din capitala Franței.

El era vizat, din 11 decembrie, de două mandate de arestare, internațional și european, emise de judecătorul de instrucție responsabil cu ancheta asupra atentatelor de la Paris, soldate cu 130 de morți la Paris și Saint Denis

Autoritățile belgiene au fost acuzate de numeroase neglijențe în lupta antiteroristă, după atentatele de marți care au făcut 31 de morți și 300 de răniți, conform unui bilanț provizoriu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…