Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual 300 de miliarde de dolari

Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual 300 de miliarde de dolari

Frauda și spălarea de bani în SUA reprezintă anual circa 300 de miliarde de dolari, jumătate provenind din escrocherii cu asigurările de sănătate și cu taxe, potrivit unui raport al Trezoreriei americane făcut public vineri, transmite AFP.

Fraudele împotriva guvernului federal, în special declarațiile false de impozit care permit rambursări nejustificate, precum și declarațiile false de asigurare medicală pentru cei mai nevoiași și pentru vârstnici "sunt cel puțin de două ori mai mari" decât profitul realizat de piața drogurilor, se menționează în raport.

Folosirea internetului pentru furtul de identitate a crescut amploarea și impactul acestor escrocherii, a subliniat Trezoreria, fără a o oferi și cifre privind această evoluție.

Numai traficul de droguri a generat circa 64 de miliarde de dolari anual bani lichizi, o mare parte din stupefiante trecând prin Mexic, adaugă documentul.

"Banii lichizi, deși sunt necesari și omniprezenți, reprezintă un instrument monetar interschimbabil prin definiție care nu lasă urme în ceea ce privește sursa de proveniență, proprietarul sau legitimitatea lor", arată raportul.

Un alt raport, care evaluează pentru prima dată riscurile de finanțare a terorismului, notează că SUA au făcut cu mult mai dificilă posibilitatea ca organizațiile teroriste să folosească sistemul financiar american pentru a colecta și transfera bani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă