FRF a ales noul selecționer de la tineret, după ce Cristi Chivu a refuzat să-i antreneze pe „tricolori”

FRF a ales noul selecționer de la tineret, după ce Cristi Chivu a refuzat să-i antreneze pe „tricolori”

Federația Română de Fotbal s-a decis asupra numelui noului antrenor al echipei naționale de tineret. Daniel Pancu va fi prezentat luni și îl va înlocui pe Emil Săndoi, al cărui contract a expirat după eliminarea de la Campionatul European U21.

Răzvan Burleanu caută antrenor, după dezastrul de la Euro U21 2023. Foto Sportpictures

Pancu a condus până acum lotul U20, astfel că a fost cea mai la îndemână soluție pentru șefii FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Aceștia au încercat să-l convingă pe Cristian Chivu să preia naționala de tineret , însă fostul căpitan al naționalei României a refuzat postul încă din discuțiile preliminare. "Vreau să antrenez zi de zi, nu mi-ar plăcea să fiu selecționer acum", a fost răspunsul lui Chivu, conform gsp.ro.

Daniel Pancu va trece de la România U20 la România U21. Foto Sportpictures

Daniel Pancu va trece de la România U20 la România U21. Foto Sportpictures

El va continua să lucreze la Inter Milano ca antrenor al echipei de juniori Primavera, cu care a câștigat titlul de campion în urmă cu un an. Însă federalii s-au bazat pe faptul că rezultatele echipei mici a lui Inter au fost slabe sezonul abia încheiat și că reșițeanul ar părăsi formația italiană. Numai că Chivu a fost păstrat până la urmă de gruparea italiană, iar FRF s-a orientat repede către Daniel Pancu.

Naționala de tineret a jucat la Euro U21 2023, chiar la București, dar a încheiat competiția pe ultimul loc, fără victorii, fără gol marcat și cu un singur punct smuls în meciul cu Croația U21 datorită intervențiilor magice ale portarului Târnovanu. După 0-3 cu Spania U21, 0-1 cu Ucraina U21 și 0-0 cu Croația U21, a rezultat că suntem la ani-lumină distanță de ce au jucat adversarii noștri, iar selecționerul Emil Săndoi a părăsit postul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?