Frigider furat din Ucraina, văzut în casa unui soldat rus ucis în război

Frigider furat din Ucraina, văzut în casa unui soldat rus ucis în război

În imaginile filmate apare în cadru un frigider pe care este lipit un autocolant pe care scrie „garanţie completă de 2 ani” [în ucraineană], care ar fi putut fi exportat din Ucraina, în timpul invaziei ruse, potrivit Yahoo News.

Ilya Vasilenko a murit în Ucraina în a doua zi a războiului. „Eliberatorul” a venit în Ucraina din satul Chunsky, din regiunea Irkutsk, care se află la aproximativ 4.500 de kilometri de Ucraina. În clipul realizat de jurnalista Shikhman, părinţii adoptivi ai soldatului se plâng de lipsa de despăgubiri din partea statului pentru moartea acestuia.

După cum notează Shikhman în videoclip, autorităţile ruse plătesc despăgubiri pentru un deces doar părinţilor, copiilor sau soţiei celui decedat. Cu alte cuvinte, părinţii adoptivi nu au dreptul la nicio indemnizaţie.

„Comisariatul militar a dat bani doar pentru sicriu şi piatra de mormânt. Dacă nu vă convine, mergeţi şi daţi-i în judecată”, a comentat jurnalistul.

În timp ce Shikhman realiza interviul în bucătărie, în cadru a apărut şi frigiderul Beko ce avea un autocolant pe care scria „garanţie completă de 2 ani”.

Imaginile au devenit virale, iar ucrainenii au început să facă glume pe această temă.

Bloggerul şi prezentatorul TV Ivan Marunych a povestit care crede că este principala diferenţă între un frigider ucrainean şi un ocupant rus: „Frigiderul va rezista mai mult”.

Între timp, jurnalistul Vitalii Tysiachnyi a remarcat că, în încercarea Rusiei de a arăta lumii familia unui „simplu soldat rus” care a murit în Ucraina, în fapt a fost demascat un jefuitor.

„Toată povestea se referă la faptul că statul a reţinut plata familiei pentru Cargo 200 [soldaţi ucişi - n.r.] şi au primit doar o pomană «pentru sicriul şi piatra de mormânt». Rudele sunt în lacrimi, toată lumea din jur este rea, viaţa este grea, nu a fost vina lui, nu a omorât pe nimeni, lucrurile nu sunt atât de simple etc.

Practic, ei încearcă să stârnească simpatia pentru «ruşii obişnuiţi». Dar, spre sfârşitul videoclipului, camera se concentrează pe frigiderul din casa acestei familii, iar acesta este... ucrainean. Deci, familia soldatului rus «cinstit» ucis în Ucraina are un frigider ucrainean furat? Oare magazinele din îndepărtata Siberie (Irkutsk) emit o «garanţie de 2 ani»?”, subliniază Tysiachnyi.

Jurnalista Viktoriia Kobyliatska sugerează că, în loc de compensaţii pentru moartea unui soldat rus, părinţii săi adoptivi au primit deja un frigider.

„Ei intervievează rudele rusului mort. Spunând că «nu a jignit pe nimeni în viaţa lui». Bineînţeles că aşa a fost. Poate de aceea a fost adus în Rusia într-un frigider furat? Oare acest frigider a sosit mai târziu ca o compensaţie pentru familie? Dintr-un motiv oarecare, jurnaliştii nu au întrebat despre asta, şi este păcat, pentru că autocolantul de garanţie completă este intrigant şi este singurul lucru care ar putea face ca acest interviu eşuat să fie cu adevărat informativ”, subliniază ea.

Potrivit ucrainenilor, încercările jurnaliştilor ruşi de a justifica soldaţii ruşi folosindu-i pe Vasilenko şi familia sa ca exemplu sunt zadarnice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro