FSB a reținut la Ekaterinburg șapte membri ai Statului Islamic, care pregăteau atacuri teroriste la Moscova și Sankt-Petersburg

FSB a reținut la Ekaterinburg șapte membri ai Statului Islamic, care pregăteau atacuri teroriste la Moscova și Sankt-Petersburg

Serviciul Federal de Securitate (FSB, ex-KGB) a anunțat că a reținut la Ekaterinburg (centrul administrativ al regiunii Sverdlovsk) șapte presupuși membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care pregăteau atacuri teroriste la Moscova, Sankt-Petersburg și în regiunea Sverdlovsk din Urali, relatează luni TASS și Interfax.

'FSB a reținut la 7 februarie (duminică) la Ekaterinburg șapte membri ai unei grupări criminale formate din cetățeni ai Rusiei și ai unor țări din Asia Centrală, care făceau parte din gruparea teroristă internațională Statul Islamic', potrivit unui comunicat al FSB.

Aceștia pregăteau o serie de atentate de anvergură, cu utilizarea unor bombe artizanale la Moscova, Sankt-Petersburg și în regiunea Sverdlovsk (Ural).

La conducerea grupului se afla, potrivit FSB, un reprezentant al Statului Islamic, care s-ar fi infiltrat pe teritoriul Rusiei din Turcia, relatează TASS.

În urma unor percheziții la Ekaterinburg, forțele de ordine ruse au descoperit un laborator de fabricare a unor dispozitive explozive artizanale, a unor substanțe explozive, precum și detonatoare, arme de foc, grenade și literatură cu conținut extremist.

După comiterea seriei de atacuri teroriste pe teritoriul Federației Ruse, suspecții intenționau să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre