FSLI, discuții cu Vasile Dîncu despre situația județelor în care profesorii vor să se retragă de la examenele naționale

FSLI, discuții cu Vasile Dîncu despre situația județelor în care profesorii vor să se retragă de la examenele naționale

O delegație a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a avut, luni, o discuție cu viceprim-ministrul României, Vasile Dîncu, ca urmare a situației din cele trei județe, Suceava, Iași și Bacău, în care există un procent semnificativ de membri de sindicat care au anunțat public că doresc să se retragă de la examenele naționale din această vară, se arată într-un comunicat al FSLI.

"În cadrul discuțiilor s-au abordat probleme generate de intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență nr. 20/2016, dar și alte probleme specifice sistemului educațional, inclusiv cele privind elaborarea unui proiect de lege a salarizării în sistemul bugetar.
Viceprim-ministrul Vasile Dîncu s-a angajat că, în perioada imediat următoare, vor începe discuțiile privind o nouă lege de salarizare a bugetarilor, care să fie înaintată Parlamentului, spre dezbatere și aprobare, în această toamnă. De asemenea, a promis că se vor găsi soluții pentru rezolvarea problemelor în materia salarizării personalului din învățământ, decurgând din aplicarea O.U.G. nr. 20/2016, inclusiv prin normele metodologice de aplicare a acesteia", se arată în comunicat.

Delegația FSLI a fost formată din Simion Hăncescu — președinte, Constantin Rada — secretar general, Giani Leonte — vicepreședinte și președinte al Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Laviniu Lăcustă — președinte Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași și George Purcaru — președinte Sindicatul Liber din Învățământ Bacău.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa