„Funcționează doar dacă zgârii inamicul și îi dai tetanos” / Kalașnikovuri ruginite pentru noii recruți ai lui Putin

„Funcționează doar dacă zgârii inamicul și îi dai tetanos” / Kalașnikovuri ruginite pentru noii recruți ai lui Putin

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu arme de asalt Kalașnikov ruginite despre care oficialii ucraineni susțin că sunt distribuite noilor recruți din armata rusă, scrie Digi24 .

„Cei proaspăt mobilizați în armata rusă primesc arme ruginite și pungi de plastic”, a declarat Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei, care a postat pe contul său de Twitter respectivele imagini.

Oficialul ucrainean spune că rușii susțin că aceste arme sunt distribuite recruților doar pentru antrenament și pentru ca aceștia să se obișnuiască cu greutatea lor.

„Eu cred că asta e exact ce primesc pentru a merge cu ele la luptă. Asta e a doua armată a lumii?”, comentează consilerul guvernamental ucrainean.

Imagini similare au fost publicate și de jurnalistul bulgar de la site-ul de investigații Bellingcat, Hristo Grozev.

„Cred că aceste arme funcționează doar dacă zgârii inamicul cu ele și îi dai tetanos”, a comentat Grozev referitor la armele de asalt Kalașnikov primite de noii recruți ai armatei ruse.

Oastea de strânsură a Rusiei. Camioane sovietice și recruți cazați în dormitoare insalubre. „Dacă strănuți, s-ar putea să fii ucis de tavanul care o să cadă pe tine”

Publicația Nexta a prezentat pe Twitter o înregistrare video în care se văd mai multe camioane vechi încărcate pe o garnitură de tren în zona Rostov pentru a fi trimise, ca întăriri, trupelor ruse din prima linie.

De asemenea, Anton Gherașcenko a publicat un alt clip pe contul său de Twitter în care sunt prezentate, conform oficialului ucrainean, condițiile insalubre în care sunt cazați niște recruți din Ingușeția.

„Dacă strănuți, s-ar putea să fii ucis de tavanul care o să cadă peste tine”, a spus oficialul ucrainean despre condițiile în care sunt cazați recruții armatei ruse.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Qatar, țara în care pierzi 1.000 de dolari și iei banii înapoi a doua zi: Reportaj cu un caz aproape ireal

2 Ce conținea sticluța din care a băut Simona Halep la US Open, când a fost prinsă dopată

3 „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui”

4 Și doamna a „asexuat” cu Borcea?

5 Foarte interesante amănunte!