Funeraliile lui Bud Spencer: Fanii și-au luat adio de la eroul lor

Funeraliile actorului Bud Spencer s-au desfășurat joi la o biserică din Roma în prezența partenerului său de ecran, Terence Hill, și a sute de fani reuniți pentru a-i aduce un ultim omagiu "superman-ului italian", relatează EFE,

Sicriul lui Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer, care a murit luni la 86 de ani, a fost adus în ropot de aplauze și în acordurile muzicii filmelor sale interpretate de o orchestră. Terence Hill, prietenul și colegul său de platou alături de care a jucat în numeroase filme, a intrat în biserică printre primii pentru a evita mulțimea. După ceremonia religioasă, actorul a ținut un scurt discurs în memoria prietenului său dispărut.

"Sunt sigur că îl voi reîntâlni, va veni să mă vadă cu șaua pe umeri și îmi va spune: 'Știi ceva, noi doi nu ne-am certat niciodată'", a spus veteranul actor emoționat. Înainte de ceremonie, fanii au desfășurat o pancartă în fața bisericii pe care au scris: "Acum și îngerii mănâncă fasole. Salve Bud"

Miercuri în 'Sala della Protomoteca' din Campidoglio unde a fost instalată o capelă, sute de persoane au venit să se reculeagă în fața sicriului îndrăgitului actor. Bud Spencer este cunoscut pentru rolurile sale din așa-numitele 'spaghetti westerns', mai ales în versiunea lor comică în care a jucat alături de Terence Hill (Mario Girotti).

De la anunțarea luni a morții sale, i-au fost aduse numeroase omagii pe rețelele sociale. Premierul Matteo Renzi a postat pe Twitter: "Ciao Bud Spencer, te-am iubit cu toții", în timp ce ministrul italian al culturii Dario Franceschini l-a calificat drept "un mare interpret al cinematografiei italiene, care în timpul îndelungatei sale cariere a reușit să distreze generații și a cucerit audiența cu un mare profesionalism".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta