Furtuna de zăpadă face ravagii în SUA: „Orașul Buffalo arată ca o zonă de război” VIDEO

Furtuna de zăpadă face ravagii în SUA: „Orașul Buffalo arată ca o zonă de război” VIDEO

O furtună de iarnă severă care s-a abătut asupra Americii de Nord a lăsat orașul Buffalo, New York, să arate ca o zonă de război, a declarat guvernatorul statului.

Luni, orașul a înregistrat 25 de decese legate de condițiile meteorologice, față de 13 duminică.

"Acesta este un război cu mama natură și ea ne-a lovit cu tot ce a avut", a declarat guvernatorul statului New York, Kathy Hochul.

Condițiile de viscol se întind din Canada până în sudul Rio Grande, provocând moartea a cel puțin 50 de persoane la nivel național. Regiunea din jurul orașului Buffalo, în nordul statului New York, a fost cea mai afectată, arată BBC.

„Este ca și cum am merge într-o zonă de război, iar vehiculele de pe marginea drumurilor sunt șocante", a mai spus guvernatorul Hochul.

Ea a spus că locuitorii se confruntă cu o "situație care pune în pericol viața", deoarece multe vehicule de urgență nu au putut ajunge în zonele cele mai afectate sau au rămas blocate în zăpadă.

O familie cu copii mici - cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani - a trebuit să aștepte 11 ore înainte de a fi salvată în primele ore ale zilei de Crăciun.

„Eram practic fără speranță", a declarat tatăl, Zila Santiago, pentru CBS News. El a spus că a reușit să se încălzească ținând motorul pornit și a ținut la distanță suferința jucându-se cu copiii.

Se așteaptă ca mai multe victime să fie descoperite odată ce topirea zăpezii va scoate la iveală vehiculele blocate și va permite accesul la casele izolate. Meteorologii spun că furtuna se va atenua în următoarele câteva zile, dar sfatul rămâne acela de a evita călătoriile dacă nu este esențial.

Mii de zboruri au fost anulate , împiedicând multe persoane să ajungă la familiile lor de Crăciun. În weekend, aproximativ 250.000 de locuințe și întreprinderi au suferit pene de curent, deși energia electrică a fost restabilită în mod constant.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”