Furtuni de o violență „fără precedent” în țară: copaci căzuți, autoturisme și case avariate

Furtuni de o violență „fără precedent” în țară: copaci căzuți, autoturisme și case avariate

Pompierii din mai multe judeţe intervin, duminică, pentru înlăturarea efectelor produse de furtuni. Zeci de copaci au fost doborâți, au fost avariate mașini și case, iar apa a pătruns în gospodării, scrie Spotmedia.ro.

  • Brăila

Peste 40 de copaci au fost rupţi sau scoşi din rădăcini, mai multe acoperişuri au fost avariate şi câteva anexe gospodăreşti au fost inundate în judeţul Brăila, aflat, duminică, sub avertizare de Cod roşu de de averse torenţiale şi vânt puternic.

"Se intervine pentru degajarea a doi copaci căzuţi in municipiul Brăila, dintre care unul căzut peste un autoturism. În localităţile Stăncuţa şi Stanca s-au înregistrat următoarele pagube: 40 de copaci căzuţi, pentru degajarea cărora acţionează două echipaje, 8 acoperişuri avariate/distruse şi 18 anexe gospodăreşti afectate. În localitatea Lanurile, comuna Viziru se intervine pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă (beci)", se arată într-un comunicat al ISU Brăila, citat de Agerpres.



De asemenea, două localităţi - Stăncuţa şi Romanu - au rămas fără energie electrică. Electrica intervine pentru remedierea situaţiei cu trei echipaje la Stăncuţa şi cu două la Romanu. La Stăncuţa şi Stanca intervin şi echipe ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei.

  • Buzău

Şi în judeţul Buzău se înregistrează, duminică seară, o furtună puternică, fiind emis mesaj RO-Alert în mai multe localităţi.

Potrivit ISU Ialomiţa, pe fondul avertizărilor meteorogice de cod roşu, Staţia de pompieri Ţăndărei a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe DN2A.

De asemenea, un copac a fost lovit de fulger, intervenindu-se pentru stingerea incendiului.

  • Galați

Şi în judeţul Galaţi, vijelia puternică a provocat pagube.

Primarul orasului Tecuci, Lucian Costin, a precizat că furtuna de duminică seară a fost de o violenţă fără precedent, iar urmările negative se văd peste tot.

"Avem cazuri de acoperişuri smulse de furtună şi aruncate peste maşini, de copaci şi indicatoare rutire şi căzute pe carosabil. Acum, toate echipele şi utilajele Primăriei sunt pe teren pentru înlăturarea efectelor dezastrului. Vom rămâne pe teren cât timp va fi nevoie, până când vom înlătura toate efectele dezastrului, astfel încât mâine dimineaţă să se poată circula în condiţii normale. Urmează o noapte lungă" , a anunţat primarul din Tecuci, citat de News.ro.

  • Călărași și Țăndărei

Imaginile de după furtuna din Călărași și Țăndărei arată copaci căzuți pe carosabil și pe mașini, dar și străzi inundate.

  • Accident mortal pe DN 2, la limita dintre judeţele Ialomiţa şi Buzău, unde plouă torenţial

A avut loc și un accident mortal, pe DN 2 E85, Buzău - Urziceni, unde plouă torențial. O persoană a murit, iar trei au fost rănite. Traficul este restricţionat în zona producerii tragediei.

În impact au fost implicate trei autovehicule, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare, a informat IPJ Buzău. În zonă plouă torenţial, iar vântul suflă cu putere, ceea ce îngreunează misiunea salvatorilor.

ISU Ialomiţa a transmis că în urma evenimetului rutier au rezultat 4 victime, dintre care o victimă încarcerată.

”Din păcate, victima încarcerată, bărbat, în vârstă de aproximativ 39 de ani, a fost declarată decedată de echipajul medical, aceasta prezentând leziuni incompatibile cu viaţa. Celelalte 3 victime implicate în accident au fost transportate la două unităţi spitaliceşti (Urziceni, Buzău), cu diferite traumatisme”, a transmis ISU Ialomiţa.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul este restricţionat pe sensul către Urziceni, circulându-se alternativ, dirijat de poliţişti.

Meteorologii au emis duminică cod roșu de vijelie puternică, ploi torențiale și grindină pentru cinci județe. Ei au avertizat că vântul va trece de 90 km/h.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB