Furtuni dense de nisip au învăluit Beijingul: poluarea a atins un indice periculos - FOTO

Furtuni dense de nisip au învăluit Beijingul: poluarea a atins un indice periculos - FOTO

Capitala Beijing şi mai multe provincii ale Chinei se vor confrunta cu furtuni dense de nisip care vor afecta serios vizibilitatea, au anunţat miercuri autorităţile meteorologice chineze, informează Reuters.

O furtună de nisip a făcut ca indicii de calitate a aerului să crească vertiginos în Beijing

Observatorul Central de Meteorologie a emis un cod galben începând de miercuri şi până joi dimineaţă pentru provinciile Shaanxi, Shanxi, Hebei, Heilongjiang, Jilin, Liaoning, Shandong, Henan, Jiangsu, Anhui şi Hubei, potrivit Agerpres.

Vizibilitatea din multe zone va fi redusă, au anunţat meteorologii chinezi, care i-au îndemnat pe conducătorii de autovehicule să îşi reducă vitezele de deplasare. Furtunile de nisip se vor îndrepta treptat spre sudul ţării şi vor scădea apoi în intensitate, au prognozat ei.

China deţine un sistem de avertizare meteorologică în patru trepte, fiecare având propria culoare, în cadrul căruia roşul reprezintă cel mai sever nivel, urmat de portocaliu, galben şi albastru.

Beijingul, unde a fost emis un cod galben de furtună de nisip, s-a confruntat cu furtuni de praf şi de nisip în ultimele zile, care au făcut ca nivelurile de poluare să crească într-o manieră considerabilă.

Fotografii distribuite pe reţelele de socializare prezintă persoane deplasându-se pe biciclete în metropola chineză printre vârtejuri de praf, iar una dintre imagini arată un coş de bicicletă acoperit cu nisip.

Miercuri, la Beijing, indicele de calitate a aerului a arătat valoarea 500, ridicând nivelul de poluare atmosferică la pragul 6 - considerat deosebit de periculos pentru sănătatea umană, potrivit Centrului de monitorizare ecologică a mediului din Beijing.

Acest oraş se confruntă în mod regulat cu furtuni de nisip în lunile martie şi aprilie, din cauza plasării sale în proximitatea uriaşului deşert Gobi şi a defrişărilor din nordul Chinei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante