G-20: Donald Trump, izolat în timp ce ceilalți lideri susțineau Acordul de la Paris privind climatul

G-20: Donald Trump, izolat în timp ce ceilalți lideri susțineau Acordul de la Paris privind climatul

Țările din G-20 au ajuns sâmbătă la un compromis privind climatul pentru a evita o ruptură definitivă cu Statele Unite ale Americii (SUA), după ce Washingtonul a anunțat că se retrage din Acordul de la Paris privind modificările climatice, au indicat surse apropiate negocierilor, citate de AFP.

Potrivit surselor, președintele american Donald Trump a reușit să obțină din partea G-20 redactarea unui comunicat care ''ia act'' de ieșirea SUA din Acordul de la Paris și îi permite să continue o politică divergentă privind climatul.

G-20: Donald Trump, izolat în timp ce ceilalți lideri susțineau Acordul de la Paris privind climatul

Președintele american, Donald Trump, stătea izolat în timpul dezbaterii, sâmbătă, la summitul G-20 de la Hamburg (Germania), a subiectului referitor la modificările climatice, după ce celelalte țări au făcut apel, în declarația finală a reuniunii, la aplicarea rapidă a Acordului de la Paris privind climatul, relatează agenția DPA.

''Ne reafirmăm angajamentul puternic față de acordul de la Paris, îndreptându-ne rapid către aplicarea lui deplină'', se spune în declarație.

Donald Trump a anunțat luna trecută că Washingtonul se retrage din Acordul de la Paris privind modificările climatice, semnat în 2015.

Ceilalți lideri ai G-20 au respins un apel al lui Trump de renegociere a acordului, spunând că ei cred că acordul este ''ireversibil''.

''Luăm notă de decizia Statelor Unite ale Americii de a se retrage din Acordul de la Paris'', se precizează în declarație.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

2 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

3 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…