Gabriel Oprea - întâlnire informală cu SCMD; tema discuţiilor - continuarea colaborării între UNPR şi sindicat

Gabriel Oprea - întâlnire informală cu SCMD; tema discuţiilor - continuarea colaborării între UNPR şi sindicat

Preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, a avut miercuri o întâlnire informală cu reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), ocazie cu care a subliniat importanţa şi respectul de care trebuie să se bucure Armata din partea statului român.

Potrivit unui comunicat transmis de UNPR, tema principală a discuţiilor a fost continuarea colaborării între UNPR şi SCMD, pornind de la rezultatele concrete ale acestei colaborări din timpul mandatelor de ministru al Apărării Naţionale şi de viceprim-ministru pentru securitate naţională, deţinute de Gabriel Oprea.

În context, s-a discutat despre Legea 223 privind pensiile militare de stat, iniţiată şi promovată de Gabriel Oprea în 2015, despre iniţiativele legislative prin care a fost modificat statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, în urma cărora aceştia au devenit profesionişti şi li s-a prelungit până la 55 de ani vârsta până la care pot lucra în Armată, cu dreptul de pensie asigurat, dar şi despre acţiunile de sprijinire a urmaşilor eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii, menţionează sursa citată.

Cu această ocazie, Gabriel Oprea a vorbit despre legătura foarte puternică pe care a avut-o întotdeauna cu domeniul militar, subliniind importanţa şi respectul de care trebuie să se bucure Armata din partea statului român, precum şi necesitatea asigurării drepturilor militarilor, pe măsura activităţii lor deosebite în slujba ţării.

Oprea a subliniat relevanţa pe care o are decizia politică, voinţa, implicarea şi determinarea de care este nevoie din partea celor care pot decide politic pentru militari, într-un moment sau în altul, se arată în comunicat.

"Este foarte important ca atunci când ocupi o funcţie publică să dovedeşti seriozitate şi responsabilitate în relaţia cu oamenii, să cunoşti bine problemele cu care se confruntă instituţia respectivă, să ai deschidere spre dialog pentru a cunoaşte aceste probleme, să găseşti soluţii şi să-ţi respecţi întotdeauna cuvântul. Eu cred că am făcut toate aceste lucruri", le-a spus Oprea liderilor sindicali.

La întâlnirea informală, ce a avut loc la sediul central al partidului, au mai participat preşedintele UNPR, Ion Răducanu, secretarul general Nuţu Fonta, vicepreşedintele Gheorghe Emacu, preşedintele organizaţiei UNPR Bucureşti, Alin Berbecaru, şi fostul senator Anghel Iordănescu, iar SCMD a fost reprezentată de preşedintele Mircea Dogaru şi vicepreşedinţii Iosif Bălan, Constantin Năstase şi Valeriu Pricină.

Ion Răducanu a trecut în revistă momente importante ale colaborării UNPR cu SCMD şi a reafirmat angajamentul total al partidului în continuarea şi aprofundarea bunelor relaţii cu sindicatul. "Avem aceeaşi viziune despre România. Noi nu ne vindem ţara! Am fost, suntem şi vom fi alături de dumneavoastră în eforturile pe care le faceţi", a declarat Răducanu.

Secretarul general al partidului Nuţu Fonta le-a vorbit liderilor SCMD despre proiectele vizate de UNPR după relansare, care includ soluţii pentru sprijinirea sindicatului în acţiunile sale, informează sursa citată.

Reprezentanţii SCMD au evocat acţiunile întreprinse de Oprea în sprijinul militarilor, deciziile şi proiectele iniţiate şi adoptate cu sprijinul UNPR în Parlament pentru asigurarea drepturilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de activitate şi de viaţă ale cadrelor active şi în rezervă din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Preşedintele SCMD a exprimat necesitatea reglementării corecte a legislaţiei privind pensiile militare.

UNPR şi SCMD au convenit asupra continuării susţinerii reciproce în acţiunile care privesc protejarea drepturilor militarilor şi sprijinirea sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în ansamblu, se mai precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...