Gabriel Ţuţu, revocat din funcţia de director general al Romarm

Gabriel Ţuţu, revocat din funcţia de director general al Romarm

Consiliul de Administraţie al Romarm a anunțat că a decis revocarea din funcţie a directorului general al companiei, Gabriel Ţuţu, începând cu data de 14 martie. Tutu este vizat de o anchetă a DNA privind achiziţiile efectuate în pandemie.

Gabriel Țuțu a fost revocat din funcție FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN Romarm SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începând cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de directorul economic", arată un comunicat de presă publicat pe pagina oficială a companiei.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat la fialul lunii februarie că au fost demarate procedurile pentru selecţia Consiliului de Administraţie al Romarm şi a directorului general, conform Ordonanţei 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Dosarul „Romarm”

În contextul pandemiei de COVID-19, Romarm a fost desemnată să producă măşti de protecţie, prin filiala Dragomireşti, unde urmau să fie instalate liniile de producţie.

Procurorii spun că iniţiativa ar fi fost tranformată într-o afacere avantajoasă pentru cei care s-au implicat, operaţiunea fiind coordonată de şeful Romarm, Gabriel Ţuţu.

Tribunalul București a motivat că o decizie privind arestarea șefului Romarm nu a fost luată pentru că a fost presat politic să demareze producția de măști, menționând că ancheta este prea veche ca să justifice arestarea.

Dosar din 2020, denunţător cu identitate protejată

Dosarul a fost deschis iniţial la Parchetul Militar Bucureşti, însă declinat în iunie 2020 procurorilor militari de la DNA, pentru că era implicat un ofiţer activ, respectiv şeful UM 02464. Ancheta este extinsă ulterior pe trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi luare de mită, iar în aprilie 2022 se transformă în două dosare, dintre care unul este trimis la secţia de combatere a corupţie din DNA, în mai 2022. Totodată, în dosarul în care sunt vizaţi civili este conexat şi un denunţ al unei peroane cu identitate protejată, din iulie 2020, care sesiza că Gabriel Ţuţu, şeful Romarm, ar fi primit foloase necuvenite pentru contractul de achiziţie a liniilor de producere a măştilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?