Gabriela Scutea (propusă la şefia PÎCCJ): OUG 13/2017 nu a fost elaborată în Ministerul Justiţiei

Gabriela Scutea (propusă la şefia PÎCCJ): OUG 13/2017 nu a fost elaborată în Ministerul Justiţiei

Gabriela Scutea, propusă pentru a prelua şefia Parchetului General, a afirmat, marţi, că OUG 13/2017 nu a fost elaborată în Ministerul Justiţiei.

Întrebată de jurnalişti, la ieşirea de la CSM, de ce a rămas în Ministerul Justiţiei după ce la conducere a fost numit Florin Iordache şi de ce a participat la elaborarea OUG 13, Scutea a răspuns: "Am rămas pentru că se făcea o tranziţie, am fost singurul secretar de stat care a rămas pentru tranziţie, pentru că a venit o echipă MCV. Nu am ştiut de intenţia domnului ministru Iordache de a promova această ordonanţă, care nu a fost elaborată în Ministerul Justiţiei. În Ministerul Justiţiei, din punct de vedere tehnic, a fost corectată. (...) Nu poţi avea o opoziţie că nu semnezi, am semnat făcând o opoziţie activă şi cred că am atins ceea ce se putea din punct de vedere tehnic, dincolo de asumarea politică a domnului ministru Iordache, de eliminare a unor prevederi şi mai nocive".

Gabriela Scutea, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a susţinut, marţi, interviul la CSM, care urmează să emită un aviz consultativ. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...