Gâdea, Ciuvică și Antena 3, condamnați în procesul cu șefa DNA! Mai mult, judecătorii au mărit suma pe care trebuie s-o plătească „asasinii morali”!

Gâdea, Ciuvică și Antena 3, condamnați în procesul cu șefa DNA! Mai mult, judecătorii au mărit suma pe care trebuie s-o plătească „asasinii morali”!

 Gâdea, Ciuvică și Antena 3, condamnați în procesul cu șefa DNA! Mai mult, judecătorii au mărit suma pe care trebuie s-o plătească „asasinii morali”! Postul de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică şi ceilalţi „asasinii morali” implicaţi în dosarul deschis de Laura Codruţa Kovesi trebuie să-i plătească acesteia daune morale de 300.000 de lei pentru ”încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”, au decis, marţi, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Citiți mai jos ce titrează Antena 3!!!

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au pronunţat, marţi, sentinţa în procesul intentat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi şi colaboratori ai acestuia.

”Respinge cererile de repunere a cauzei pe rol formulate de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian, precum şi de persoanele care au formulat cerere de intervenţie accesorie Bogdan Dumitru şi Stan Ioana-Sultana ca neîntemeiate.  Respinge cererea de amânare a pronunţării formulată de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian ca neîntemeiată.  Respinge apelul declarat de pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA ca nefondat”, se arată în sentinţă.

Magistraţii au stabilit ca Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, să plătească suma de 300.000 (trei sute mii) lei cu titlu de daune morale către Laura Kodruţa Kovesi, ”pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”.

”Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia”, se mai arată în sentinţă.

Totodatră, magistraţii au respins cererea de amendare cu 1.000 lei a procurorului-şef al DNA ”pentru exercitarea cu rea credinţă a apelului”.  

De asemenea, Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, trebuie să plătească 3.650 lei cheltuieli de judecată către Kovesi, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel.

”Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, se mai arată în sentinţă.

Aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare, tot la Curtea de Apel Ploieşti.

Instanţa de fond, Tribunalul Bucureşti, a decis în 2015 ca şefa DNA să primească 250.000 de lei daune morale, în dosarul în care a cerut despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu care i-au fost aduse pe postul TV.  

În luna ianuarie a acestui an, Laura Codruţa Kovesi a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere privind tergivesarea procesului, plângere care a fost admisă. Şefa DNA a cerut ICCJ să dispună continuarea procesului după ce, în decembrie anul trecut, acesta fusese suspendat prin decizie a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti.

Laura Codruţa Kovesi a fost prezentă la mai multe şedinţe de judecată la Curtea de Apel Ploieşti, de fiecare dată şefa DNA fiind asistată de avocat. Aceasta nu s-a adresat niciodată instanţei de judecată şi a refuzat să dea declaraţii presei pe tema acestui proces.

*** Iată minuta instanței în acest proces:

“Respinge cererile de repunere a cauzei pe rol formulate de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian, precum şi de persoanele care au formulat cerere de intervenţie accesorie Bogdan Dumitru şi Stan Ioana-Sultana ca neîntemeiate. Respinge cererea de amânare a pronunţării formulată de apelanţii-pârâţi Antena 3 SA, Radu Tudor, Gâdea Emanuel-Mihai, Bianca Grigore şi Ciuvică Mugur-Cristian ca neîntemeiată. Respinge apelul declarat de pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA ca nefondat. Admite apelurile declarate de reclamanta-pârâtă, de pârâtul Radu Tudor şi de pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu.

Schimbă în parte sentinţa în sensul că: Respinge acţiunea precizată formulată de reclamanta-pârâtă în contradictoriu cu pârâtul Radu Tudor şi cu pârâtul-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu ca neîntemeiată. Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei de 300 000 (trei sute mii)lei cu titlu de daune morale către reclamanta-pârâtă pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată. Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia, după cum urmează: - pe pârâta Antena 3 S.A. în cadrul fiecărui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum şi pe platforma online a acesteia.; - pe pârâtul Gâdea Emanuel-Mihai, în cadrul emisiunii realizate de acesta -„Sinteza Zilei". Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge cererea de amendare cu 1000 lei a reclamantei-pârâte pentru exercitarea cu rea credinţă a apelului, cerere formulată de apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu, ca neîntemeiată. Obligă pe pârâţii Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, la plata sumei 3650 lei cheltuieli de judecată către reclamanta-pârâtă, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel. Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată( taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu.

Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată.. Cu recurs în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii, ce se va depune la Curtea de Apel Ploieşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 20.03.2018.”.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 „Miros oribil” / Soția unui fotbalist de la Mondial, acuzații jignitoare în Qatar