Galaţi: Aproximativ 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat în faţa sediului Prefecturii

Galaţi: Aproximativ 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat în faţa sediului Prefecturii

Aproximativ 100 de sindicalişti de la Cartel Alfa au protestat, miercuri, în faţa sediului Prefecturii Galaţi, nemulţumiţi de politica salarială practicată de actuala guvernare.

Protestatarii, membri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi universitar, din poliţie, siderurgie şi protecţie socială au scandat împotriva Guvernului, au fluturat steaguri tricolore şi au bătut în butoaie.

Potrivit liderului Cartel Alfa-Filiala Galaţi, Romică Gârneaţă, la revendicările susţinute la nivel naţional - politica salarială de austeritate - se adaugă şi una cu specific local - faptul că, de un an, la Prefectura Galaţi nu a mai avut loc o şedinţă a Comisiei de Dialog Social.

"Am ieşit în stradă pentru inechitatea socială atât în domeniul salarial cât şi în domeniul pensiilor. Am ieşit în stradă pentru că de zece ani nu s-a modificat legea dialogului social făcând imposibile negocierile la nivel naţional, sectorial şi pe unitate. Am ieşit în stradă să dăm un semnal de alarmă că austeritate nu înseamnă să fie numai pe umerii salariaţilor aşa cum a fost şi în 2010", a declarat Gârneaţă.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi-au exprimat nemulţumirea pentru faptul că poliţiştii nu primesc sporul de COVID-19, deşi intră în contact direct cu cetăţenii.

"Ne-am sătura de atâtea minciuni şi promisiuni. Nu am venit să cerşim, ci să ne cerem drepturile. Activitatea de poliţist este foarte grea. Cetăţenii au venit în număr foarte mare, au apelat la noi, i-am sprijint fără sporuri, deşi noi suntem în contact direct cu cetăţeanul. Cei de la DSP lucrează în vamă cu poliţişti de frontieră. Cei de la DSP au spor de COVID, poliţiştii de frontieră nu, în condiţiile în care stau unii lângă alţii", a precizat unul dintre liderii SNPPC Galaţi.

Deşi, iniţial, potrivit calendarului protestelor stabilit la nivel naţional, la Galaţi, Cartel Alfa ar fi trebuit să protesteze pe 22 februarie, s-a luat decizia organizării mai repede a protestului, pe fondul nemulţumirilor publice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…