Galaţi: Jandarmii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.000 lei în cele două zile de proteste

Galaţi: Jandarmii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.000 lei în cele două zile de proteste

Jandarmii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 84.000 lei în cele două zile de proteste din municipiul Galaţi, dar procedura de identificare şi de sancţionare a celor care au încălcat legea continuă, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Mircea Bădin.

Potrivit acestuia, la protestul din 28 martie au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 12.000 lei, iar la cel din 29 martie, 48 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 72.000 lei.

Sancţiunile au fost date pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 - nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor; participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau la alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise, ori la întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment, în spaţii închise.

La protestul de luni au fost extrase din mulţime 5 persoane care au fost conduse la autospecialele jandarmeriei unde au fost sancţionate contravenţional pentru proferarea de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, circulaţia pietonală în intervale orare interzise sau restrânse.

La acelaşi protest, 6 jandarmi au fost loviţi cu pietre, sticle şi petarde în tibie şi în umăr, dar nu a fost niciunul internat sau nu a necesitat îngrijiri medicale.

"Situaţia este în actualizare şi vor fi aplicate alte sancţiuni după identificarea participanţilor. În acest moment nu sunt persoane reţinute", a mai precizat Mircea Bădin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale