Galaţi: Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut de la 119 la 133, în ultimele 24 de ore

Galaţi: Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a crescut de la 119 la 133, în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 a crescut, în ultimele 24 de ore, de la 119 la 133, dintre care patru persoane au decedat, se arată într-o informare transmisă, marţi, de Prefectură.

Potrivit sursei citate, în carantină instituţionalizată se află 716 persoane în 22 unităţi de cazare, cu 348 mai multe decât la ultima raportare, când au fost înregistrate 368 de cazuri.

Starea de sănătate a celor carantinaţi este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

În ceea ce priveşte persoanele în autoizolare şi monitorizate la domiciliu, numărul acestora a scăzut cu 119, de la 834 la 715.

Situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentaţiilor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare şi sprijin a acestora.

În ultimele 24 de ore, 181 persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu.

Echipe mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţie de frontieră, poliţişti locali şi militari au verificat, în sistem integrat, 699 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi 16 de societăţi comerciale. A fost depistată o persoană care nu a respectat măsura autoizolării, sancţionată cu 3.000 de lei şi mutată într-un centru de carantină instituţionalizată.

De asemenea, au fost aplicate 162 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 359.000 lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei.

Numărul persoanelor din judeţul Galaţi confirmate cu COVID-19 este de 133, dintre care patru persoane decedate, respectiv un bărbat de 77 ani confirmat pozitiv pe 2 aprilie, un bărbat de 61 ani, confirmat pozitiv pe 3 aprilie, un bărbat de 82 ani, confirmat pozitiv pe 4 aprilie, şi un bărbat de 74 ani, confirmat pozitiv pe 5 aprilie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /