Galaţi: Numărul persoanelor plasate în carantină după ce au venit din Italia a ajuns la cinci

Galaţi: Numărul persoanelor plasate în carantină după ce au venit din Italia a ajuns la cinci

Cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, venite din zonele cu coronavirus din Italia, se află, în prezent, în carantină, în spaţii special amenajate în acest sens, informează luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Potrivit sursei citate, trei din acestea, doi bărbaţi şi o femeie, au venit dunminică seara, cu un microbuz, din Brescia, alături de o altă pasageră, o femeie care a coborât la Buzău şi care a anunţat autorităţile că a intrat în contact cu o persoană care îngrijea o italiancă bolnavă de coronavirus.

Conform procedurilor, cei trei au fost carantinaţi într-un spaţiu special, imediat cum au ajuns la Galaţi.

Un al patrulea cetăţean român care a venit din Italia, cu TIR-ul, până la Galaţi s-a prezentat, luni, din proprie iniţiativă la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate, autorităţile luând decizia de a-l pune şi pe acesta în carantină pentru o perioadă de 14 zile, în aceeaşi clădire, dar în camere diferite, în care se află şi celelalte trei persoane care au venit aseară.

O altă femeie venită la Galaţi din Milano a sunat, luni după-amiază, la ambulanţă, cerând să fie dusă la spital, aceasta din urmă urmând să fie pusă în carantină, la domiciliu.

Toţi cei carantinaţi sunt supravegheaţi permanent de un reprezentant DSP Galaţi.

Autorităţile gălăţene au stabilit un loc de carantinare cu 16 camere, însă caută soluţii pentru identificarea altor cel puţin patru spaţii de carantinare în municipiul Galaţi, dar şi în judeţ.

Totodată, inspectorii DSP Galaţi sfătuiesc cetăţenii să nu intre în panică, să păstreze măsurile de igienă - să se spele des pe mâini, să tuşească în batistă, mască sau pliul cotului, iar dacă au simptome de boală - febră, tuse persistentă - să nu meargă singuri la spital, ci să sune la 112 aşteptând ambulanţa. AGERPRES / (AS- autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

2 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

3 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...