Galaţi: O refugiată din Ucraina a născut o fetiţă la Maternitatea "Buna Vestire"

Galaţi: O refugiată din Ucraina a născut o fetiţă la Maternitatea "Buna Vestire"

O femeie din Ucraina, de 27 de ani, refugiată la Galaţi, a născut o fetiţă la Maternitatea "Buna Vestire" din localitate, informează, joi, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit sursei citate, naşterea prin cezariană a decurs foarte bine, fetiţa, care va fi botezată Olivia, având 3,200 kilograme.

Femeia, care mai are un băieţel de 7 ani, le-a povestit cadrelor medicale că la Nikolaev, de unde a venit în România, că a stat ascunsă timp de trei săptămâni în subsolul maternităţii din localitate alături de medici şi celelalte paciente.

"Naşterea a decurs foarte bine, prin operaţie cezariană, a născut o fetiţă de 3,200 kg. Mămica era foarte emoţionată, foarte speriată, ne-am fi dorit să nască natural. Ea mai are un copil născut natural. Naşterea s-a blocat, noi am încercat şi ieri la prânz, am vrut să finalizăm cu succes, aşa că acum şi mama şi fetiţa sunt bine. Ne-a povestit prin ce a trecut, a stat ascunsă chiar în subsolul maternităţii de acolo alături de cadre medicale şi pacienţi", a declarat dr. Dragoş Soloviev, medic primar la Maternitatea "Buna Vestire".

Este al doilea copil din mamă refugiată care se naşte la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi.

O altă femeie a adus pe lume tot o fetiţă, care avea 3,700 kilograme la naştere.

"În cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Buna Vestire din Galaţi ajung pacientele din Ucraina, refugiate din Ucraina, care au nevoie de serviciile specifice spitalului nostru. Pe lângă pacientele care au născut în Maternitate, şi în Ambulatoriu au fost până în prezent cam 22 de paciente şi la camera de urgenţă s-au prezentat 11 paciente care au primit îngrijirile necesare, dar nu au rămas internate", a spus directorul unităţii medicale, Costinela Georgescu.

Ea a precizat că refugiatele din Ucraina beneficiază de servicii medicale gratuite la Maternitatea "Buna Vestire" din Galaţi. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Antonia Niţă, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: Spitalul Clinic de Obstetrica - Ginecologie "Buna Vestire" Galați /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante