Galaţi: Peste 400 de angajaţi protestează la combinatul siderurgic

Galaţi: Peste 400 de angajaţi protestează la combinatul siderurgic

Peste 400 de angajaţi ai combinatului siderurgic din Galaţi protestează, luni, în faţa sediului administrativ din incinta unităţii, nemulţumiţi de oferta salarială pe care o face conducerea societăţii în cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Angajaţii combinatului, care ar trebui să intre în tură la ora 14.00, au venit mai devreme pentru a protesta, la fel cum au făcut şi săptămâna trecută. Acestora li se adaugă şi alte persoane, care vin din oraş. Acţiunea de protest nu este revendicată de niciun sindicat.

Administraţia combinatului nu a făcut niciun comentariu legat de protest.

Negocierea CCM din combinat ar fi trebuit să se încheie pe 15 ianuarie, dar pentru că sindicatul nu a fost de acord cu oferta salarială, părţile au convenit să prelungească negocierile până pe 26 ianuarie.

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, oferta salarială a administraţiei combinatului este net inferioară cererilor sindicatului. Astfel, sindicatul cere o majorare cu 350 lei pentru toate salariile angajaţilor şi prime de 400 lei, în timp ce administraţia a oferit, până acum, o creştere salarială de doar 50 lei la fiecare salariu, plus introducerea sporului de condiţii grele în salariul de bază. Totodată, administraţia ar dori ca noul CCM să fie semnat pe doi ani, ofertă cu care sindicaliştii nu sunt de acord.

În combinat lucrează, în prezent, aproximativ 15.000 de angajaţi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”