Galaţi: Prezentare în premieră a unui autobuz alimentat cu hidrogen

Galaţi: Prezentare în premieră a unui autobuz alimentat cu hidrogen

Un autobuz alimentat cu hidrogen a fost prezentat în premieră, miercuri, la Galaţi, în cadrul unui eveniment organizat în faţa sediului Primăriei, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, autobuzul va rămâne în oraş timp de o săptămână pentru sesiuni de prezentare organizate de Solaris Bus&Coach şi Linde Gaz România.

Soluţia de propulsie a mijloacelor de transport în comun cu hidrogen are o serie de avantaje cum ar fi distanţa de deplasare de până la 350 de kilometri la o încărcare în condiţii de trafic diverse, o alimentare rapidă şi mai ales reducerea emisiilor de carbon în condiţiile în care singurul produs secundar al reacţiilor chimice este apa.

Costul unui astfel de mijloc de transport este de aproximativ 700.000 de euro.

Conform sursei citate, Primăria municipiului Galaţi a realizat deja o serie investiţii importante pentru un transport modern şi ecologic. Astfel, sunt deja în circulaţie 17 troleibuze noi, 20 de autobuze hibrid şi 4 tramvaie noi, primele din ultimii 40 de ani, dintr-o serie de opt.

Mai mult, municipalitatea a investit şi în infrastructura de transport, pentru reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor sau extinderea reţelei pentru troleibuze. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...