Galați: Protest al societății civile în fața Prefecturii

Galați: Protest al societății civile în fața Prefecturii

Câteva zeci de persoane din Grupul de inițiativă "Galațiul nu te mai vrea" au participat, sâmbătă, la o acțiune de protest, autorizată să aibă loc în fața Prefecturii Galați.

Protestatarii nu au scandat nimic, afișând, în schimb, bannere și afișe cu următoarele mesaje: "Toate partidele, aceeași mizerie", "Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați", "Stop corupției din Galați", "De asta-s eu alegător/Să fii tu mai trecător", "Galațiul este cangrenat/Mafia politicii l-a ruinat".

Potrivit lui Ciprian Ciocan — cel care a inițiat acțiunea de protest, înființând, pe facebook, o pagină specială intitulată "Galațiul nu te mai vrea"—, demersul este unul apolitic și îndreptat împotriva tuturor aleșilor locali și parlamentarilor din Galați.

Protestatarii le reproșează acestora lipsa de implicare pentru îmbunătățirea condițiilor de trai din Galați. Potrivit lui Ciprian Ciocan, reprezentanții din administrația publică locală și parlamentarii ar trebui să rezolve problemele serioase ale Galațiului, precum înființarea de locuri de muncă pentru reducerea șomajului, întreținerea corespunzătoare a infrastructurii, dezvoltarea rețelelor de transport spre și dinspre Galați, rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din oraș, intervenția în cazul zonelor afectate de tasare, precum Faleza Dunării, rezolvarea eficientă a problemei termoficării orașului.

"Protestăm pentru că nu mai suportăm să fim umiliți, ignorați. Oamenii care ne conduc sunt aleși pentru a ne reprezenta, dar nu ne simțim reprezentați. Interesul public nu este reprezentat la niciun nivel, mă refer la administrație. Nu e normal ca într-un oraș de 326.000 locuitori la recensământul din 1992 să scadă populația până la 250.000 acum, asta cu tot cu oamenii plecați în afară și care au în continuare buletin de Galați. Principala resursă a orașului este resursa umană, ea nu este utilizată. Nu există nicun fel de strategie pe termen mediu și lung pentru tinerii și copii noștri care nu au decât planul să plece în afară. Protestăm împotriva întregului aparat administrativ local și politic. Oamenii care au fost aleși în ultimii 25 de ani în Galați nu au ținut cont de interesul omului de rând. 'Galațiul nu te mai vrea'este un mesaj adresat omului politic gălățean din ultimii 25 de ani", a afirmat Ciprian Ciocan.

El a adăugat că va organiza, lunar, acțiuni civice menite să atragă atenția opiniei publice asupra problemelor reale ale Galațiului. Potrivit acestuia, Grupul de inițiativă "Galațiul nu te mai vrea" dorește să se transforme într-un ONG menit să promoveze principiile democrației participative, civismul și colaborarea directă a autorităților cu societatea civilă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania”

2 AUDIO Germania făcută mat de Rusia? / Înregistrarea conversației dintre ofițerii germani despre Podul Kerci ar fi autentică

3 „M-am pierdut puțin pe la altă stradă” / Cică așa se numește mai nou adulterul...

4 Prima surpriză în cursa pentru București! Adrian Thiess, omul care l-a făcut primar pe Oprescu, va conduce campania lui Cristian Popescu Piedone

5 „Gugoii” au scos chiloții pe ulucă? / Ilan Laufer: Marian Cucșa este „amanta” lui George Simion